Çok Üzgünüm?
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2009 11:57
Herkese merhaba.
Arkadaşlar bu gün çok kederliyim. Hafta sonu 2 günlüğüne bir geziye çıkmıştım. Eve geldiğimde tam felaket vardı. Yavru Akavaryumunda ki 150 civarında cüce vatoz ölmüş durumdaydı. Filtre ve ısıtıcı çalışıyordu. Neden böyle birşey oldu anlamadım. Uzman arkadaşların düşüncelerini bekliyorum. Canlı kalan 10 15 kadar yavruyu hemen ayırdım. Bakalım onlara ne olacak yaşayacaklar mı?
Arkadaşlar bu gün çok kederliyim. Hafta sonu 2 günlüğüne bir geziye çıkmıştım. Eve geldiğimde tam felaket vardı. Yavru Akavaryumunda ki 150 civarında cüce vatoz ölmüş durumdaydı. Filtre ve ısıtıcı çalışıyordu. Neden böyle birşey oldu anlamadım. Uzman arkadaşların düşüncelerini bekliyorum. Canlı kalan 10 15 kadar yavruyu hemen ayırdım. Bakalım onlara ne olacak yaşayacaklar mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2009 12:02
Çok fazla seçenek üzerinden durulabilir.Belki yiyecek bir şey bulamayan yavrular(yavrular eğer küçükse)ölmüş olabilir.Akabinde artan amonyak seviyesinden dolayı ardı ardına ölümler yaşanmış olabilir.Veya kendiliğinden artan amonyak ve nitrat seviyesi öldürmüş olabilir.
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2009 15:05
Akvaryum hacmi 15 lt kadar. Filtre ve havalandırma sürekli çalışıyordu. Hahtalık %40 su değişimi yapıyordum. Balıkların ya nında birtane barbus titteya vardı. onun üzerinin nerdeyse tamamen mantara benzer birşeyle kaplandığını gördüm. Eğer mantarsa yavrularda bu şekilde toplu ölüme sebebiyet verir mi?
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2009 15:06
15 lt tankta 150 yavruya bakmak çok risklidir.Zaten siz kendiniz ölümüne zemin hazırlamışsınız.
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2009 15:07
150 yavru için biraz küçük gibi akvaryumunuz.Günlük bakımda olmayınca değerler alt üst olmuştur.
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2009 15:11
Yavru cüce vatozlar için ilk başta yosun vazgeçilmezdir. Hatta olmazsa olmaz diyebilirim. Yosun dışında ne verirseniz verin %100 verim almak çok zor. Sizinkileri ise toplu ölümüne aç kalmaları sebep olmuş olabilir ama akvaryumun küçük olmasından dolayı ölmeleri şıkkı daha kuvvetli.
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2009 21:25
Cüce vatoz yavruları mantar ve beyaz beneye karşı çok hassastırlar toplu ölümler büyük veya küçük tanklarda kaçınılmazdır. 15 litrelik akvaryumda 150 balık nitrat patlaması yaşanmış olabilir.
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2009 20:46
Yem olarak supriluna tabletleri ile besliyordum. 150 balık için dedikleriniz doğru. Ama balıkların yaklaşık 120 tanesi yeni doğmuştu. diğerleride 2,5 sm civarında idi. Bu boyutlardaki yavrular nitrat patlamasına sebep olurmu?
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2009 21:46
nitrat patlaması balık boyuna fazla bağlı değildir. Ancak balık sayısı ne kadar artarsa ve yenmeyen yemde artarsa nitrat patlaması riskide o kadar artar ya çok iyi bir biolojik filtre yada su değişikliği nitrat patlamasının önlemidir.
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2009 21:55
Bile bile katliam gibi olmuş..
15 litre akvaryumda 120 tanesi yeni doğmuştu diyorsunuz.
Demekki yeni doğmayan 30 tane yetişkin balık var?
15 litreye 30 yetişkin balık!!
15 litre akvaryumda 120 tanesi yeni doğmuştu diyorsunuz.
Demekki yeni doğmayan 30 tane yetişkin balık var?
15 litreye 30 yetişkin balık!!