çöpçüler nekadarken ürer
Yunus Emre Bey dişi erkek ayırımı zordur. Bununla birlikte çöpçüleri üretmekte baya zahmetlidir. Su şartları ph ve sertliğin düşük olması gerekir. Bol bitkili bir akvaryum gerektirebilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İlk deneyimimi size şöyle aktarayım.O hafta hastaydım ve dip çekimi yapamadığım için akvaryum suyu tabiri caizse leş gibiydi.Isıtıcıyı akşamdan çıkarmıştım.Sabah bi baktım.Gerçi balıkları görmek biraz zor oldu ama gördüm ki ısıtıcıda bir sürü yumurta var.Tabi bu denememden yavru alamadım.Çünkü hiçbiri çıkmadı.Size de böyle yapın demiyorum.Ama şu bilinmeli ki çöpçülerin üreme değerleri çok geniş bir cetvele yayılır genelde.Hangi tür çöpçüyü üreteceğinize bağlı olarak ısı değişir ama sertlik olsun pH olsun çöpçülerin üremesini yüksek derecede etkileyen şeyler değildir.Tabi ki de değerlerin uygun olmasında en iyi sonucun alınması için yarar vardır.
En önemli şeylerden birisi ise yağmur mevsimini taklit etmektir.Bunun için debisi çok yüksek olmayan bir şelale filtre alabilirsiniz.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir