Çöpçülerde grev
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben 3 senedir çöpçü üretimi yapıyorum. Gözlemlediğim kadarıyla çöpçüler kumlu akvaryumlarda daha sakin hareket ediyorlar. Ayrıca sürü oluşturmanız da yararlı olacaktır. Ertuğ Bey haklısınız,çöpçüler ısı düşüşlerinde hareket ederler.Yalnız hepsi değil,onu özellikle komando çöpçüler yapar.Aksine bronz,sterbai ve panda çöpçü yüksek sıcaklıkta yumurtlarlar. 26 derece gibi bir sıcaklık onların üremek için hareketlenmesini sağlar. Açıkçası bana bu ani hareket üreme hareketi gibi gelmedi. Çünkü üreme hareketleri korkudan fırlamalar halinde değil,dişinin camda bir ileri bir geri gitmesi ve erkeğin ona T pozisyonu aldırmaya çalışması ile olur.
Saygılar...
corydoras_paleatus http://www.aquarist.gen.tr/resimler/corydoras_paleatus.jpg
Balığım buna benziyor.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryuma fazla büyük değil.Alışabilirler mi?Ama bir ara akvaryumda 1 tane çöpçü vardı.Yem aramak içi girmediği delik kalmamıştı.
Bir de çöpçüler yerden gelen titreşimleri çok iyi algılarlar.Bu nedenle odaya birden adım atmanız onları korkutur ve oraya buraya kaçışırlar.Bunu önlemenin en iyi yolu size ve akvaryuma alışana kadar(ki bunun için sürü şart) odaya yavaşça giriniz ve akvaryuma çok yaklaşmayın.