Cüce akvaryumum ( Kakadu Evi )
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2015 20:14
Erol bey merhabalar akvaryumunuza hayranım yeni kurcagım akvaryumumu sizinkinden örnek alıcağım noktalar var.Acaba akvaryumun tabanına cok fazla yaprak koymak zararlımı sizinkinde baya var ben sadece dekor amaçlı koymak istiyorum sizinki gibi çok sayıda birde çıkarmasam okudugum konularda bir süre sonra çıkarın diyor çıkarmasam zararı olurmu.Dış filtremin içine jbl nin torf unu koymayı düşünüyorum black water su katkısı yerine sizce uygunmudur.Bu konuda düşüncelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Saygılar.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2015 21:26
Ertan bey ilaç taraftarı değilim zaten, bir örnek vereyim; inat edip mavi-yeşil algle savaşımı nedene yönelik yollarla 3 ayda kazandım. İlaç kullansam belki 1 haftada çözülecek ama sonrasında sisteme çökertmeyeceği ya da tekrarlamayacağının garantisi olmuyor.
Fatih bey teşekkürler, örnek alınacak kadar beğenilen bir ortam oluşturabildiysem çok mutlu olurum. Forumda şu kadar litreye bu kadar meşe yaprağı şeklinde tarifler var. Ben önce o tariflere uydum, tarife göre 3-4 yaprak attım. Pek bir şeye benzemedi görüntü olarak, ayrıca suyun rengini sarartmak adına katkısı da olmadı. Bende yavaş yavaş artırmaya başladım sayıyı... Baktım bir şey olmuyor, ayrıca canlıların doğalarında seyrettiğim videolarında suyun dibi halı gibi kuru yaprak döşeli görünüyor, aynısını yaptım ben de... Sanırım 4-5 aydır akvaryumlarımın tabanları hep böyle.
Öncesinde kaynatma yapmıyorum, sadece çeşme altında isini pisini durulayıp direk atıyorum. Aquawikide okuduğum bir yazıda kaynatmanın üzerindeki yararlı mikroorganizmaları öldürmesi sebebiyle bu faydasının kullanılamayacağı yazıyordu. Yaprakları belli bir süre sonra çıkarmıyorum. Çürüyüp, tortu oluyorlar. Balıklarım bu tortuyu ağızlarıyla karıştırmaya bayılıyorlar.
Torf da yaprakla benzer bir etki gösterecektir. Aynı anda kullanımı gereksiz olabilir. Ben zaman zaman blackwater katkısı koyuyorum seranınkinden ama yaprak ve köklerden dolayı dozajını yarıya indirip koyuyorum.
Anlattığım şekilde yaprak kullanımının şimdiye kadar hiçbir zararını görmedim. Yapraklar zamanında toplanılmış ve üzerlerinde tarım ilacı vs olmayanlarından olduğu sürece...
Beğenenler: [T]128196,cenk97[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2015 22:57
Erol bey çok teşekkür ederim kafamdaki bazı soru işaretleri gitti böyle bir akvaryumda dış filtrede sera siporax gibi bakteri tutucu kullansam suyu temizlediğinden rengi açılırmı acaba.Sizdeki su üstü bitkileri için çok ışıga ihtiyaç varmı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 00:33
Rengi açılmaz, aynen kalır. Çünkü filtre malzemelerinin çoğunun amacı bakteri kolanizasyonu yaparak sudaki zararlı atıkların zararsız formlara dönüştürülmesidir. Bizdeki sararmanın sebebi zararlı atıklar değil; kuru yaprak, ağaç kökü, torf, blackwater katkısı...vs. elemanlardaki humik ve tannik asitlerdir. Bu asitlerin asidik suyu seven canlıların olduğu ortamlarda aksine faydası vardır. Sadece aktif karbon belki rengi etkileyebilir, onun dışındaki sünger, siporax gibi malzemelerde sıkıntı olmaz.
rekurrens14 2015-02-22 18:26:32
Bendeki bitki "tilki kuyruk" diye geçiyor. Aslında su üstü bitkisi değil ama az ışıkta yetişebiliyor. Ben de toprağa ekmeyip su üstüne yakın bir yere cama vantuzla tutturdum. Işığa mümkün olduğunca yakın olsun diye. Bendeki ışık baya az bu arada 0,16watt/litre.
Bu balıklar beni şaşırtmaya devam ediyor. İlk batın yumurtaların mantarlaştığını söylemiştim, daha doğrusu öyle zannetmişim. Az önce gördüm ki larvalar çıktıktan sonra anne onları testinin içine taşımış ben de farkedememişim. 20 civarı yavrunun videosunu çektim. Bu arada çeşme suyunda yavru alabilmek çok sevindirici. Bakalım yaşatabilecek miyiz??
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=3d_VGyB2JKM[/VID]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 19:38
Erol bey çok güzel görüntüler gerçekten tebrik ederim. Benim kakadular da yumurta dizmiş yumurta dizdikleri yeri görseniz şaşırırsınız yüzeyden aşağı inen köke dizmişler yumurtaları yüzeyle yumurtaların arasında 3-5 cm var. Bakalım nasıl olacak. Siz yavruları nasıl yemlemeyi düşünüyorsunuz? görkem_ 2015-02-22 19:40:29
Erol bey şimdi dikkatli baktım iş yoğunluğundan pek ilgilenemiyordum. Bir tane dişi yavru gezdiriyor muş tankta, tortudan pek belli olmuyorlar. Tankta tek tük tetra vs. var. Yakalayabilirsem çıkartayım bari onları.
Erol bey şimdi dikkatli baktım iş yoğunluğundan pek ilgilenemiyordum. Bir tane dişi yavru gezdiriyor muş tankta, tortudan pek belli olmuyorlar. Tankta tek tük tetra vs. var. Yakalayabilirsem çıkartayım bari onları.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 21:07
Tebrikler Görkem bey, hergün çocuk gibi sevindiriyorlar beni bu kakadular Yavrulara bugün dekapsule artemia yumurtası attım, yiyemediler sanırım büyük geldi. Yarın akvaryumcuma bir uğrayıp yem bakacağım. Yeni çıkan yavru için yemlerim var demişti ama ne olduğunu bilmiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 22:10
Yavrular hayırlı olsun Erol Bey, çok güzeller. Biraz da büyümüşler hatta, yeni larva gibi durmuyorlar. Artemia ya da mikro kurt şansı yoksa bu evrede JBL Artemia Fluid'i (sıvı artemia ve yavru yemi) şiddetle tavsiye ederim. Onu alana kadar benim bolivian yavruları hep ölüyordu. Bu aşamadan sonra tek dert besleme.
Tankta başka balık yok sanırım. Anne babayla birlikte büyürler artık inşallah. :)
Ben de önümüzdeki hafta 1 çift panduriniyi ayıracağım. Baskın erkek çok renklendi, dişilerden biri de epey sararıp renklendi ve şişkin duruyor. Boyları da 4 cm civarı. 35 lik tanka ortamı hazırlayıp 1 çift ayıracağım. Kakadulardan ses yok gibi. Erkek dişiyle hiç ilgilenmiyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 22:55
Merhabalar Erol Bey,
Öncelikle maşallah demek istiyorum.
Tebrik ederim çeşme suyunda yavru dahi almışsınız.
Hayalimdeki biyotop akvaryum örneklerinden. Bu arada bende kakadular dan yavru aldım, anne babasıyla aynı akvaryumda. Hemen hemen 1 aylık yavrular. Kurutulmuş artemia ları günde 1 kere akvaryuma atıyorum yavrular dipte gezerken yiyebiliyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 23:25
Muhammed bey dediğiniz yem için Bursa'daki akvaryumculara soracağım. Resimlerden gördüğüm kadarıyla balıklarınızın formuyla ilgili bir sıkıntı yok ama önceki bolivianlarda da gördüm, arada mekan değişiklikleri üremeyi teşvik ediyor diye düşünüyorum. Panduroları ayırmak iyi fikir olabilir, kakadular için de...
Emrah bey, kakadu yavruları 1 aylık olana kadar ne yediler peki?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 08:29
[QUOTE=rekurrens14] Muhammed bey dediğiniz yem için Bursa'daki akvaryumculara soracağım. Resimlerden gördüğüm kadarıyla balıklarınızın formuyla ilgili bir sıkıntı yok ama önceki bolivianlarda da gördüm, arada mekan değişiklikleri üremeyi teşvik ediyor diye düşünüyorum. Panduroları ayırmak iyi fikir olabilir, kakadular için de...
Anneleri belli bir zaman yavrulara yemleri yeyip hemen yavruların yanlarına giderek solungaçlarından parçalayarak çıkardığını gördüm
Şu anda 1 haftadır ise kurutulmuş artemia kullanmaktayım.
Emrah bey, kakadu yavruları 1 aylık olana kadar ne yediler peki?
[/QUOTE] Anneleri belli bir zaman yavrulara yemleri yeyip hemen yavruların yanlarına giderek solungaçlarından parçalayarak çıkardığını gördüm
Şu anda 1 haftadır ise kurutulmuş artemia kullanmaktayım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 17:06
Sağol Orhan, balıklarımı beraber aldığımızda, buralara bu kadar çabuk gelebileceğimi hiç düşünmemiştim. Bugün erkeğin bir iki tane yavruyu avladığını gördüm, tabi anne hemen müdahale etti. Ama ayırmayı düşünmüyorum, ilk batını doğasına bırakacağım. Hoş ayırmak istesemde evde koyacak yerim yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 21:27
[QUOTE=rekurrens14]Sağol Orhan, balıklarımı beraber aldığımızda, buralara bu kadar çabuk gelebileceğimi hiç düşünmemiştim. Bugün erkeğin bir iki tane yavruyu avladığını gördüm, tabi anne hemen müdahale etti. Ama ayırmayı düşünmüyorum, ilk batını doğasına bırakacağım. Hoş ayırmak istesemde evde koyacak yerim yok. [/QUOTE] Bulabiliyorsan hazır mikrokurt kültürü ilk bir kaç gün bunu ver kültür alıp yetiştirmeye kalksan zaten yavrular artemia yiyecek boya ulaşmış olur.Ama elinde herzaman olması avantajına ilk birkaç gün microkurt yedir. Artemia hazırlamaya başla hemen, 2 günlük yavrularım yiyorlar artemia.Birde şu doğasına bırakma olayını ben anlamıyorum.Balıkların F0 değil endonezya ithalatı orda hergün canlı yemle beslenen, belki bir haftalıkken ayrılmış balıkların iyi bir anne baba gibi tüm yavrularına beraber bakacağını düşünemiyorum.F0 olsa bile doğasında bunların beraber yavru baktığınada inanmıyorum.Yavrusuna bakan bir dişi balık bulduysan bile şanslısın Birçok apisto tek eşli değildir. Yavru yemeye alıştığında bundan vazgiçiremezsiniz.
erden1976 2015-02-23 21:29:58
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2015 16:21
Erden bey microkurt bulamadım, forumda Orhan kardeşimin elinde fazlaymış, jbl artemia mix hediye etti bana bugün, şu an havalanıyorlar, yarın çıkar diye ümid ediyorum. Onun dışında elimdeki dekapsüle artemiaları su da ıslatıp, sonra iyice ezip, atıyorum. Yavruların hareketlerine bakacak olursam açlık sorunları yok gibi görünüyor, yiyecek birşeyler buluyorlar galiba...
Bu akşam akvaryumlara bakarken gördüm ki, anne kakadu erkeği şamar oğlanına çevirmiş. Muhtemelen yavruları yiyor diye baya kızmış. Erkeğin eski neşesinden eser yok, kuyruğunda da yırtılmalar olmuş, bir köşeye pısmış. Bir gün daha böyle giderse erkeği kaybetme riski vardı, malum ayıracak yerim de yok. Ani bir kararla dişi ve erkeği ayırıp akvaryumcuma verdim. Ana akvaryumdaki 1e2d ve leğendeki 20 yavru ile hobiye devam ediyorum, böyle daha iyi.
rekurrens14 2015-02-24 23:45:04
Doğasına bırakmak şu demek: "Yavruları ya da ebeveynleri ayıracak başka akvaryumum ya da daha fazla ilgilenecek zamanım şu an için yok, hazırlıksız yakalandım; yenen yenir, kalan sağlar bizimdir." Balık doğası değil de daha çok insan doğası anlayacağınız...
Bu akşam akvaryumlara bakarken gördüm ki, anne kakadu erkeği şamar oğlanına çevirmiş. Muhtemelen yavruları yiyor diye baya kızmış. Erkeğin eski neşesinden eser yok, kuyruğunda da yırtılmalar olmuş, bir köşeye pısmış. Bir gün daha böyle giderse erkeği kaybetme riski vardı, malum ayıracak yerim de yok. Ani bir kararla dişi ve erkeği ayırıp akvaryumcuma verdim. Ana akvaryumdaki 1e2d ve leğendeki 20 yavru ile hobiye devam ediyorum, böyle daha iyi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir