Cüce Amerikan Dünyası
Bolivian Rami bende kesinlikle tavsiye ederim, harika bir canlı. Şuan tankımda bir çift var renkleri ve davranışları çok güzel.
Bu arada Kakadu maceram tam gaz devam ediyor, Rasim abiden bir çift daha kakadu aldım bugün 4. günleri 1 e 2d olarak geziniyorlar az önce bezelye verdim üçü birden dadandı günlük su değişimlerinede başladım umarım bu sefer başarılı olurum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ama esas aklımı kurcalıyan her akvaryumcuda satılan bu kadar çok ramirezinin hali. Balığın hassasiyetini düşününce satılan bu kadar çok balığa karşılık ona uygun ortam sağlıyabilcek kaç tane hobici vardır merak ediyorum. Satılanların %90ının ikinci aylarını çıkardıklarını hiç sanmıyorum. Tam bir balık kıyımı.
Kurlaşıyorlar,erkek dişilere seçtiği bölgeyi gösteriyor.Dişilerde kendine bölge edinir,erkeği davet eder en son erkeğin seçtiği uygun bölgeye yumurta dizerler.Birden fazla dişi varsa,ilk dişinin salgıladığı salgı sebebiyle dişiler aynı zamanda yumurta dizebilirler.Doğada bu yuvalar birbirine çok yakındır,erkek bütün yuvaları korur.Bazen baskın dişi diğer yavruları sahiplenir.
Teşekkür Edenler: [T]111197,Iskarmoz[/T]
Durumdan sizleri haberdar ederim.
Kurlaşıyorlar,erkek dişilere seçtiği bölgeyi gösteriyor.Dişilerde kendine bölge edinir,erkeği davet eder en son erkeğin seçtiği uygun bölgeye yumurta dizerler.Birden fazla dişi varsa,ilk dişinin salgıladığı salgı sebebiyle dişiler aynı zamanda yumurta dizebilirler.Doğada bu yuvalar birbirine çok yakındır,erkek bütün yuvaları korur.Bazen baskın dişi diğer yavruları sahiplenir. [/QUOTE]
Kurlaşmalarına çok şaşırdım henüz boyları küçük gibi geldi bana aldığım yerdekileri gidenler bilir. 2 dişi var şuan tankta kendi aralarında kavga yok ancak erkek Bolivian çiftine göz açtırmıyor neredeyse 3 katı büyüklüğünde erkek Boliviana dikleniyor ve kovalıyor.
Muhtemelen çıtır bulunca kaçırmadı.
Bu arada dış filtrede Prodac Aquator var yavaş yavaş ömrü bitmek üzere hafta sonu yenileyeceğim balıklar üzerinde güzel etkileri oluyor.
Apistolardan ciddi zevk almaya başladım çok harika türler zaman içerisinde melekleride tanktan çıkarıp yalnızca apistoların bulunduğu bir tank yapabilirim.
Elindeki melekler az bulunan türlerden olduğundan bence çift çıkarana kadar kalsın. Ayrıca ikinci bir tank yapıp melekler, tetralar ve büyümekte olan apisto yavrularını koyarak show akvaryumu gibi yapabilirsin. Varolan apisto tankında ise üremeleri için uygun ortamı sağlarsın. Çok daha etkili bir sistemin olur.
[/QUOTE]
Üzeri cilalı gibi parlak olanlar üretimden öyle geliyor. Bildiğim kadarıyla sonradan cilalama olayı yok. Toprak fırınlandıkdan sonra özel bir karışımla kaplanarak tekrar fırınlanıyor. Böylece üzeri camsı parlak bir tabakayla kaplanmış oluyor.