Cüce Amerikan Dünyası


ryzendÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2015
İl: Izmir
Mesaj: 708
ryzendÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2017 18:48
[QUOTE=mirat]Üstadlarım birşey danışmak istiyorum;

resimde gördüğünüz 300 litrelik akvaryumumdaki malawileri elden çıkarıp yerine Amerikan'a geçiş yapacağım. Uzun zamandır büyük amerikan ve cüceler arasında gidip geldim ancak büyük Amerikanların yavrulama döneminde birbirine sıkıntı çıkaracağı düşüncesiyle cüce beslemeyi düşünüyorum. Akvaryumdaki gördüğünüz taşların hepsini ve kumu çıkaracağım, kök kalacak ve yanına bir kök daha ekleyeceğim.3-4 tane de hindistan cevizi.Tabana da bol miktarda kuru yaprak. Sormak istediklerim;


1-Cüce akvaryumlarınızda gördüğüm ince kahve krem tonlarında güzel bir kum var bundan istiyorum nedir bu kum? ya da daha iyi olur diybileceğiniz bir kum çeşidi varmı?
2-Hali hazırda ikinci yavrularını büyüten kakadu çiftimi bu akvaryuma koyacağım EBacara veya/ve EBjackdampsey de istiyorum. Akvayum ölçülerim 118*50*60h bu ölçülerde kaç çift beslerim biraz daha cüce çeşidine girmek istiyorum. Yavrular açısından sorun olurmu görüşleriniz nelerdir bilmek isterim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186525/310120171253201.jpg[/IMG][/QUOTE]
Ben olsam o akvaryumu 40 cm'lik 3 bölmeye ayırıp 3 tür farklı apisto bakarım.

Beğenenler: [T]186525,mirat[/T]
Teşekkür Edenler: [T]186525,mirat[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

miratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 280
miratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2017 21:35
[QUOTE=ryzend]
Ben olsam o akvaryumu 40 cm'lik 3 bölmeye ayırıp 3 tür farklı apisto bakarım. [/QUOTE]

Düşündüm hatta ayraç yaptırıyordum son anda vazgeçtim[:O] Çok uğraştıracak ve görüntüyü bozacak diye girmiyorum bölmeye[:?]


Kürşat bey bütün planlarım yıkıldı[:((] Ebjd alacağım sanırım, yanına bir çift hongsloi koyup risk alabilirim. Bir de tetra sürüsü yapacağım ona daha karar vermedim[:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryzendÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2015
İl: Izmir
Mesaj: 708
ryzendÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2017 22:36
Yavru akvaryumumdaki Kakadu ve Borelliler. 120+ Kakadu yavrusu ve 6 adet Tuğra abiden(madenci) aldığım Borelli yavrularım.
[VID]https://youtu.be/SxrGRGoVMkE[/VID]

Beğenenler: [T]71002,Emre Zaim[/T][T]20572,tarquinnn[/T][T]46375,anchor[/T][T]145882,Aspet[/T][T]179361,erdemoguz[/T][T]151258,vrltrkylmz[/T][T]171133,Madenci[/T][T]167494,dorsigera[/T][T]186525,mirat[/T][T]100597,twinsoul[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oceanmistÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1121
oceanmistÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2017 22:43
[QUOTE=kursatufukcoskun]

1 çift kakadu olur ama çifti takip edin. Üreme öncesi erkek dişiyi hırpalayabiliyor, üreme sonrası da dişi erkeği. Alan küçük, kaçacak yer olmayınca canlılar epey hırpalanabiliyor.



EBJD sıkıntı yaşamaz ama cüceler mutlu olmazlar bence. Bir fille aynı evde yaşamamız bizi ne kadar mutlu ederse, ebjd'lerle aynı evde yaşamak da cüceleri o kadar mutlu eder bence[:lol:][/QUOTE]

O zaman canlıları hiç üzmeyeyim hocam, onlar içeride stres ben dışarıda, başka bir türe bakayım.
Teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rasporasrcÇevrim Dışı

Kayıt: 20/12/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 59
rasporasrcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2017 14:34
[QUOTE=kursatufukcoskun]Son 1 haftadır enteresan bir durumla karşı karşıyayım. Borellii dişim, Hongsloi erkeğime kur yapıyor. Erkek de dişiye karşılık veriyor gibi. Diğer Borellii dişimi görünce kovalıyor mesela Hongsloi erkeğim ama bu dişime tahammül edebiliyor. Hatta kur da yapıyor. Dişinin titremelerini, kıvrılmalarınız görmeniz lazım.

Erkeğin kuyruğunda bir sıkıntı fark ettim, tedavi etmek için balık kepçesine aldım, tedavi sürecinde dişi erkeğin başından ayrılmadı resmen. Borellii erkeğime zerre tahammülü yok bu dişimin ayrıca. Dişi Borellii, Hongsloi erkeğine kur yaptıktan sonra bazen yuvasına da giriyor. Ufak bir araştırma yaptım ama Hongsloi ve Borellii çiftleşmesinden bahseden kimseyi görmedim.

İki türün de Regani soyundan geliyor olması şüpheye düşürdü beni.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=W-JNpOKpKgI[/VID]

Bu satırları yazarken dişi hâlâ erkeğin başında. Videonun sonuna doğru erkek de dişiye karşılık veriyor. Şaşırtıyorlar beni.
[/QUOTE]

Belkide atası borellidir vucut hatları olarak birbirlerinede çok benziyorlar

Beğenenler: [T]3259,kursatufukcoskun[/T]
Teşekkür Edenler: [T]3259,kursatufukcoskun[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tolga ArslanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1129
Tolga ArslanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2017 19:04
Başıma çok tuhaf birşey geldi sanırım. Lepisteslerde bu olayın olduğğğunu duymuştum ama apistolarda olmasına inanamıyorum. 2 diişi bir erkek trifasciatam vardı. erkek 1 2 ay önce öldü. Bende iki dişiyide 300 litrede meleklerin yanına attım. büyük dişi dominant olduğunu belli etmişti zaten ilk başlarda. Daha sonra sırtındaki yüzgeçler uzadı. baskınlık kurduğu için diye düşündüm ancak şuan balığın tüm formu değişmiş durumda vucudunda mavilikler var ve yüzgeçlerinin formu aynı erkek gibi. Böyle birşey mümkünmü cidden ? Ve bu balık erkek oluyorsa üreyebilirmi ? fotoğrafını çekip atıcam kısa bir sürede.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryzendÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2015
İl: Izmir
Mesaj: 708
ryzendÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2017 19:29
[QUOTE=Tolga Arslan]Başıma çok tuhaf birşey geldi sanırım. Lepisteslerde bu olayın olduğğğunu duymuştum ama apistolarda olmasına inanamıyorum. 2 diişi bir erkek trifasciatam vardı. erkek 1 2 ay önce öldü. Bende iki dişiyide 300 litrede meleklerin yanına attım. büyük dişi dominant olduğunu belli etmişti zaten ilk başlarda. Daha sonra sırtındaki yüzgeçler uzadı. baskınlık kurduğu için diye düşündüm ancak şuan balığın tüm formu değişmiş durumda vucudunda mavilikler var ve yüzgeçlerinin formu aynı erkek gibi. Böyle birşey mümkünmü cidden ? Ve bu balık erkek oluyorsa üreyebilirmi ? fotoğrafını çekip atıcam kısa bir sürede.[/QUOTE]
Dediğin aynı olay kakadularımda başıma geldi. Şu anki erkek geldiğinde dişi diye geldi. 1 erkek 2 dişi sanıyordum, erkeğim öldü yerine yeni erkek ararken dişi sandığım balık erkek çıktı ve şuanki erkeğim. Yüzlerce yavru aldım.

Beğenenler: [T]148843,Tolga Arslan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tolga ArslanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1129
Tolga ArslanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2017 19:37
[QUOTE=ryzend]
Dediğin aynı olay kakadularımda başıma geldi. Şu anki erkek geldiğinde dişi diye geldi. 1 erkek 2 dişi sanıyordum, erkeğim öldü yerine yeni erkek ararken dişi sandığım balık erkek çıktı ve şuanki erkeğim. Yüzlerce yavru aldım.[/QUOTE]
Eğer böyle olupta yavru alabiliyorsak süper olur beleş erkek [:D]

Beğenenler: [T]174072,ryzend[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2017 20:57
[QUOTE=Tolga Arslan]
Eğer böyle olupta yavru alabiliyorsak süper olur beleş erkek [:D][/QUOTE]

Tolga Bey, merhaba,
Geçmişte beslediğim Red Rubin Çiklitlerimde (Aulonocara sp. "Red Rubin") aynı durum ile karşılaştım. Bu türün erkekleri, muhteşem mavi renkte bir baş bölgesi ve yakut kırmızısı gövdeye sahiptir. Dişiler, gri kahverengi arası bir renktedir. Bir erkek, üç dişi olarak aldığım küçük kolonimde, baskın erkek öldükten sonra, dişi sandığım balıklardan biri, mavi başı ve kırmızı gövde rengini belirginleştirerek alfa erkek durumuna geçti.
Tıpkı Sizin trifasciata'nız, Metehan Bey'in kakadusu ve diğer pek çok çiklit türünde olduğu gibi.
Bu bir cinsiyet değiştirme değildir.
Akvaryuma birden fazla erkek eklendiğinde (Biz dişi olduğunu sansak da), alfa erkeğin sınırlı bir alan içerisinde daha da bunaltıcı hale gelen baskın tavırları ve saldırganlığından korunmak için, eklenen diğer erkek / erkekler, çekinik tavırlar sergileyerek tehdit oluşturmadıklarını göstermek ve baskınlık mücadelesine giterek zarar görmemek için dişinin renklerini ve vücut yapısını, taklit ederler. Böylece baskın erkeğin gazabından kendilerini korurlar.
Baskın erkek öldüğünde, ortada bir tehdit olmadığından gerçek renk ve formlarını sergileyerek, gerçek cinsiyetleri olan erkek formunu sergilerler.
Özellikle genç yaşlarda cinsel özellikleri yanıltıcı olan Apisto türlerinde, dişi olarak aldığımız balık, gerçekte erkekse ve akvaryumda baskın bir erkek varsa, alfa erkekten zarar görmemek için çekinik davranarak dişi formunu taklit edecektir. Aslında o balık, gerçekte erkektir ve dominantlık mücadelesinden kaçınmak için cinsiyetini gizlemekte ve dişi gibi görünmektedir.

270L. hacmindeki akvaryumumda önceki kurulumlarımdan kalan melek balığı çiftim, discuslarım bulunmakta. Gözüm zeminde bir çift Apisto aradı. Bir çift macmasteri edindim. Dinlendirilmiş çeşme suyu kullanmış olduğumdan yavru göreceğimi düşünmüyordum.
Daha sonra gördüğüm küçük bir grup Geophagus altifrons'u tankıma ekledim. Bu arada satın alınırken surinamensis sandığım türün altifrons olduğunu belirten Murathan Bey'e (MurathanM) düzeltme ve bilgilendirme için teşekkür ederim. Herşey yolunda gidiyordu.
Dün, dekor değişikliği için mangrov köklerini çıkarttım. Bir hafta suda beklettiğim yati köklerini ilave ettim. Henüz tam olarak batmasalar da yakında batacaklar.
Bu akşamüstü akvaryuma baktığımda yeni yeni serbest yüzüşe geçen yavruların anne macmasteri tarafından gezdirildiğini gördüm.
Su değerlerimin macmasteri üremesine uygun olduğuna ve dişi macmasteri'min yavru gezdirişine karşı buruk bir sevinç yaşadım.
Dün yavrular serbest yüzüşe geçmiş olsaydı, dekor değişimine gitmezdim.
Macmasteri'lerimin üreyeceğini düşünseydim (Araştırdığım pek çok kaynakta çok yumuşak su gerekli yazıyordu. Dinlendirilmiş çeşme suyunda larva görmeyi beklemiyordum), altifrons eklemezdim.
Yavrularını korumak için 5cm. boyundaki genç altifrons'ları, iki adet discus ve iki adet melek balığımı, eski kurulumumdan kalan Cory'lerimi başarı ile kovalayan bu fedakar ve cesur annenin yorulmasının; yem olması potansiyel her bir yavrunun canının sorumluluğu, şahsıma ait.
Akvaryum, bir hobi gibi keyfekeder bir uğraşı değil, canlıların yaşamını etkileyen, ağır sorumluluk ve vebal içeren, türler arası karmaşık biyolojik ve davranışsal ilişkiler ağıdır.
Anne macmasteriye yarďım için elimdeki çınar ve muşmula yapraklarını ilave ettim. 18 adet yaprakla örteceğim bulundukları köşeyi. Batmalarını bekliyorum. Mekanik olarak elle ya da bitki tutacağı ile dibe batırmayacağım. Anneyi ürkütüp kaş yapayım derken göz çıkarmayacağım.
Yati köklerim battığında o köşeyi bol dallı olarak dekore edip büyük balıkların o köşede zemine inememesini sağlayacağım.
Her biri bahçemdeki köpeklerim kadar Bana alışmış olan balıklarımdan vazgeçmeyeceğim.
Ancak yeni kurulum yapacağım zaman discus ve altifrons gibi büyük türler mi istiyorum; bir çift Apisto ve uygun ditherlar ile birkaç nesli 270L.' de bir arada mı görmek istiyorum sorularını kendi zihnimde netleştireceğim.
Akvaryumlarımızı ilk kurduğumuzda doğru materyali / türü, doğru zamanda, doğru yerde bulamamanın sıkıntısını yaşıyorum.[:(((]
Sonunda aradığım yati köklerini buldum ve bir daha dekor değişikliği yapmayacağım.
Macmasteri annenin Bana öğretisi, akvaryum bir hobi değil, sorumluluk işidir. Olması gereken kaygı, estetik değil; canlıların yaşam konforudur.
Yavrulara dondurulmuş Cyclops ve Sera micron verdim birkaç saat ara ile.
Bayanlar baylar, huzurlarınızda anne macmasteri ve yavrularım:
[VID]https://youtu.be/Xz6MuCJa-34[/VID]
[:3][3)][:nazar:][EDIT]Emre Zaim,2017-04-09 22:33:16[/EDIT]

Beğenenler: [T]62196,devito[/T][T]24150,fikret1[/T][T]6564,CenK[/T][T]20572,tarquinnn[/T][T]3259,kursatufukcoskun[/T][T]186525,mirat[/T][T]169250,rasporasrc[/T][T]148843,Tolga Arslan[/T][T]167494,dorsigera[/T][T]100597,twinsoul[/T]
Teşekkür Edenler: [T]6564,CenK[/T][T]148843,Tolga Arslan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryzendÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2015
İl: Izmir
Mesaj: 708
ryzendÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2017 23:56
[QUOTE=Tolga Arslan]
Eğer böyle olupta yavru alabiliyorsak süper olur beleş erkek [:D][/QUOTE]
Hiç unutmuyorum erkek Kakadum öldü diye çek ithalatı erkek Kakadu almaya gittim 45 lira dediklerinde vazgeçtim iyilik vazgeçmişim [:D] sonradan hazır çift çıktı dedim muazzam [:D][EDIT]ryzend,2017-04-09 23:57:24[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

-RBG-Çevrimiçi

Özel Üye
[C]4,2,114584[/C]
Kayıt: 10/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 721
-RBG-Çevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2017 16:56
[B]İlk Apisto maceramda yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar: [/B][:)]

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/apistogramma_macmasteri_guncesi_kurulum_ve_surec_k899353_sn1.asp[/URL]

[EDIT]-RBG-,2017-04-10 16:56:45[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tolga ArslanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1129
Tolga ArslanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2017 17:08
[QUOTE=Emre Zaim]

Tolga Bey, merhaba,
Geçmişte beslediğim Red Rubin Çiklitlerimde (Aulonocara sp. "Red Rubin") aynı durum ile karşılaştım. Bu türün erkekleri, muhteşem mavi renkte bir baş bölgesi ve yakut kırmızısı gövdeye sahiptir. Dişiler, gri kahverengi arası bir renktedir. Bir erkek, üç dişi olarak aldığım küçük kolonimde, baskın erkek öldükten sonra, dişi sandığım balıklardan biri, mavi başı ve kırmızı gövde rengini belirginleştirerek alfa erkek durumuna geçti.
Tıpkı Sizin trifasciata'nız, Metehan Bey'in kakadusu ve diğer pek çok çiklit türünde olduğu gibi.
Bu bir cinsiyet değiştirme değildir.
Akvaryuma birden fazla erkek eklendiğinde (Biz dişi olduğunu sansak da), alfa erkeğin sınırlı bir alan içerisinde daha da bunaltıcı hale gelen baskın tavırları ve saldırganlığından korunmak için, eklenen diğer erkek / erkekler, çekinik tavırlar sergileyerek tehdit oluşturmadıklarını göstermek ve baskınlık mücadelesine giterek zarar görmemek için dişinin renklerini ve vücut yapısını, taklit ederler. Böylece baskın erkeğin gazabından kendilerini korurlar.
Baskın erkek öldüğünde, ortada bir tehdit olmadığından gerçek renk ve formlarını sergileyerek, gerçek cinsiyetleri olan erkek formunu sergilerler.
Özellikle genç yaşlarda cinsel özellikleri yanıltıcı olan Apisto türlerinde, dişi olarak aldığımız balık, gerçekte erkekse ve akvaryumda baskın bir erkek varsa, alfa erkekten zarar görmemek için çekinik davranarak dişi formunu taklit edecektir. Aslında o balık, gerçekte erkektir ve dominantlık mücadelesinden kaçınmak için cinsiyetini gizlemekte ve dişi gibi görünmektedir.

[:3][3)][:nazar:][/QUOTE]
Emre bey bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. bu kendini dişi gibi gösterme olayını biliyordum ancak şöyle bir durum var benim bu balıkları aldığım abi dişileri farklı akvaryumlarda tutup iki dişidende yavru almıştı. Şimdi yavru vermiş olduğu için çok şaşırdım açıkcası. Buyrun balığın önceki hali burda.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/148843/141220160024441.jpg[/IMG]
Şuan yüzgeçleri erkeğin formuna yaklaşıyor ve kırmızılaşıyor. Vucutta çok belirgin olmasada mavilikler başladı. Peki sizce tamamiyle erkek görünümünü alıp üremesi ne kadar sürer ?
Ek olarak balık şuanda diğer dişiye kur yapıyor.[EDIT]Tolga Arslan,2017-04-10 18:20:27[/EDIT]

Beğenenler: [T]186525,mirat[/T][T]71002,Emre Zaim[/T]
Teşekkür Edenler: [T]71002,Emre Zaim[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The Last SamuraiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4538
The Last SamuraiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2017 00:15
[QUOTE=Tolga Arslan]
Emre bey bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. bu kendini dişi gibi gösterme olayını biliyordum ancak şöyle bir durum var benim bu balıkları aldığım abi dişileri farklı akvaryumlarda tutup iki dişidende yavru almıştı. Şimdi yavru vermiş olduğu için çok şaşırdım açıkcası. Buyrun balığın önceki hali burda.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/148843/141220160024441.jpg[/IMG]
Şuan yüzgeçleri erkeğin formuna yaklaşıyor ve kırmızılaşıyor. Vucutta çok belirgin olmasada mavilikler başladı. Peki sizce tamamiyle erkek görünümünü alıp üremesi ne kadar sürer ?
Ek olarak balık şuanda diğer dişiye kur yapıyor.[/QUOTE]
Tolga Bey, Ben teşekkür ederim.[:)]
Öncelikle balıklarınız, çok güzeller. Maşallah.[3)][:nazar:]
Balığın geçmişi hakkında yorum yapamam. Ancak çoğu zaman dişiler ya da çekinik erkekler, birbirine benzedikleri için karıştırılabiliyor. Geçmişte dişi gibi görünen çekinik erkeklerin, alfa erkeğin ölümü sonrası, erkek görünümü aldıklarına şahit oldum. Ancak çekinik erkeklerin, dişi görüntüsünde oldukları dönemde yumurta döktüklerine şahit olmadım. Literatür araştırmalarında da böyle bir duruma rastlamadım.[:)]
Balığın tam olarak alfa erkek görünümü alması hakkında pek çok parametre var (Ortamdaki fark edilen ya da çekinik erkek miktarı, besin ve su kalitesi, dişilerin üremeye hazır olup olmaması, balığın karakteri ve hormonal durumu vb...) Bu yüzden balığın tam olarak alfa erkek görünümü alma ve üreme süresi ile ilgili tahminde bulunmak yanıltıcı olacaktır.
Ama en azından bu çiftinizden de bol miktarda yavru almanızı, kayıpsız büyümelerini ve görsellerinizi bizimle paylaşmanızı dileyebilirim.[:)][:iyi:]
Keyifli hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tolga ArslanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1129
Tolga ArslanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2017 00:19
[QUOTE=Emre Zaim]
Tolga Bey, Ben teşekkür ederim.[:)]
Öncelikle balıklarınız, çok güzeller. Maşallah.[3)][:nazar:]
Balığın geçmişi hakkında yorum yapamam. Ancak çoğu zaman dişiler ya da çekinik erkekler, birbirine benzedikleri için karıştırılabiliyor. Geçmişte dişi gibi görünen çekinik erkeklerin, alfa erkeğin ölümü sonrası, erkek görünümü aldıklarına şahit oldum. Ancak çekinik erkeklerin, dişi görüntüsünde oldukları dönemde yumurta döktüklerine şahit olmadım. Literatür araştırmalarında da böyle bir duruma rastlamadım.[:)]
Balığın tam olarak alfa erkek görünümü alması hakkında pek çok parametre var (Ortamdaki fark edilen ya da çekinik erkek miktarı, besin ve su kalitesi, dişilerin üremeye hazır olup olmaması, balığın karakteri ve hormonal durumu vb...) Bu yüzden balığın tam olarak alfa erkek görünümü alma ve üreme süresi ile ilgili tahminde bulunmak yanıltıcı olacaktır.
Ama en azından bu çiftinizden de bol miktarda yavru almanızı, kayıpsız büyümelerini ve görsellerinizi bizimle paylaşmanızı dileyebilirim.[:)][:iyi:]
Keyifli hobiler.[/QUOTE]
Emre hocam bir yanlış anlaşılma oldu fotoğraftaki erkek ölen erkek. O dişide şuan erkeğe dönen dişinin eski hali. Maalesef erkek öldü. Ama ölmeden önce diğer dişiyle yavru vermişti şuan azda olsa onlar büyüyor.

Beğenenler: [T]71002,Emre Zaim[/T]
+1: [T]71002,Emre Zaim[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir