cüce vatoz ve mağara
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bende biri 3,5-4 diğeri 4,5-5 cm olan 2 adet Albino Gold Cüce, 1 adet de 6cm' lik siyah cüce vatoz var. Cinsiyetlerini bilmiyorum, henüz hiçbirinde bıyık gibi bir aksam yok. Akvaryumda vatozların girip saklanabilecekleri kadar büyük kovuk, kaya, testi vs. de yok. 1 haftadır 5cm' lik albino vatoz mango kökünün altını kazıyor ve oluşan kovuğa girip orda zaman geçiriyor. Bitkileri falan söküyor, ben dolduruyorum, o aynı yeri tekrar kazıyor. Bundan bir anlam çıkarmam gerekiyor mu sizce.
Bende biri 3,5-4 diğeri 4,5-5 cm olan 2 adet Albino Gold Cüce, 1 adet de 6cm' lik siyah cüce vatoz var. Cinsiyetlerini bilmiyorum, henüz hiçbirinde bıyık gibi bir aksam yok. Akvaryumda vatozların girip saklanabilecekleri kadar büyük kovuk, kaya, testi vs. de yok. 1 haftadır 5cm' lik albino vatoz mango kökünün altını kazıyor ve oluşan kovuğa girip orda zaman geçiriyor. Bitkileri falan söküyor, ben dolduruyorum, o aynı yeri tekrar kazıyor. Bundan bir anlam çıkarmam gerekiyor mu sizce.
[/QUOTE]Vatozlar doğaları gereği karanlıkta aktif olduklarından gündüz pek ortalarda gözükmezler , kovuktada vakit geçirmelerin sebebi odur.Bırakın saklansınlar.
[QUOTE=mustafa29]Arkadaşlar ben cüce vatozların üretimiyle alakalı bir soru soracaktım. Şimdi dişinin yumurta bırakması için testi gibi bir mağaranın olması gerekiyor. Ancak kuzenimin akvaryumununda kiremit rengi böyle birşey vardı ve suya salınım yapıyordu sanırım. Suya rengini vermeyecek ve cücelerin üretiminde kullanabileceğim testinin alternatifi nasıl birşey kullanabilirim? Mümkünse fotoğraflı bir şekilde koyarsanız sevinirim. Yarın Eminönü ne gideceğm oralarda bulabilirmiyim acaba?[/QUOTE]
Malesef akvaryumcularda bulamadım vatozlara tam olarak uygun bir testi ve bulsanızda eminim çok para istiyceklerdir.Hindistan cevizi doğal ve hoş duran bir alternatif , ben 3 tl ye ağzı dar ufak seramik vazo aldım salınımda yapmadı ,cücelerimde devamlı ona yavruluyorlar.