cüce vatozların üretimi
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2008 23:03
Herkese merhaba arkadaşlar;
Bugün balıkçımdan 2 tane cüce vatoz aldım.Çok küçük oldukları için cinsiyet ayrımı yapamadık.Sorum şu;
Şayet aldıklarımın içinde dişi varsa,balıkçıdaki erkeklerden biriyle çiftleşmiş olma ve hamile kalabilme ihtimali varmı?.
Çüftleşmeleri için hangi boyutlarda olmaları gerekiyor?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2008 23:08
Çiftleşmiş olma ihtimali yok, çünkü vatozlar iç döllenmeyle üremezler.
En azından 6,5-7 cm boya gelmeden yavru vereceklerini sanmıyorum, en azından daha küçük boyda ürediklerini hiç duymadım.
Çok yavaş büyüdükleri için çok iyi besleseniz bile 6 aydan önce çiftleşecek boya gelmezler, bunu 3-4 cm boyda aldığınızı varsayarak söylüyorum.
En azından 6,5-7 cm boya gelmeden yavru vereceklerini sanmıyorum, en azından daha küçük boyda ürediklerini hiç duymadım.
Çok yavaş büyüdükleri için çok iyi besleseniz bile 6 aydan önce çiftleşecek boya gelmezler, bunu 3-4 cm boyda aldığınızı varsayarak söylüyorum.
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2008 23:10
Ozan Bey uzunca bir süre canlı doğuran beslediğiniz belli cüce vatoz ve bir çok balığın üremeleri o şekilde olmuyor, üreme zamanı geldiğinde dişi cüce vatoz küp benzeri bir yuvaya yumurtalarını bırakır o yumurtalar da erkek tarafından döllenir ve erkek yumurtaları beklemeye başlar. 6-7 cm den sonra üreyebilirler.
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2008 23:23
Boynuzlu cüce vatozlarla ilgili makale.
http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=18&alt_kat=990
Tecrübelerimden yararlanarak bu konuda yorum yaparsam, 2-2.5 ayda 3-4 cm boya ulaşabiliyorlar. Birçok bilgide zaten makalede yer almaktadır...
http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=18&alt_kat=990
Tecrübelerimden yararlanarak bu konuda yorum yaparsam, 2-2.5 ayda 3-4 cm boya ulaşabiliyorlar. Birçok bilgide zaten makalede yer almaktadır...
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2008 13:38
Değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar.Verdiğiniz bilgileri dikkate alacağım.