CYPHOTILAPIA FRONTOSA BLUE ZAIRE MOBA
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2009 19:19
Siz değerli üstatlardan deneyimlerinize dayanılarak frontoza mobaların iyi bir bakım sonrası 8cm olan boyunun bir sene sonunda nekadar olabileceğidir ?
Öğrenmek istediğim malum piyasada satış boyuna göre değişken fiyatlar 14cm lik bir balık yerine 8 cm almak maddi açıdan daha avantajlı fakat o 8 cm min büyüme sürecinde geçen zaman çokmu fazla olur .
İlgileriniz için şimdiden teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2009 19:23
Yaklaşık 1 yıl sürer diye düşünüyorum. Yalnız bana sorarsanız 8 cm lik almak daha güzel olur. Eğer ki iyi bakar onu büyütürseniz, bence bunun zevki bambaşkadır.halongan 2009-02-26 11:54:28
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2009 19:26
Murat Bey,bu balıklar 1 sene sonra 10 cm. de olabilirler,15 cm. de. Bu tamamen bakım ve akvaryum şartları ile alakalıdır.
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2009 19:44
Uzun zamandır akvaristim daha önceleri canlı doğuranlar ve son 7 yıldır cichlid bakıyorum ve geç kalmış olsamda frontosa besleyerek bu hobimi kendi adıma en üst noktasına taşımak istedim. Bunun içinde 120*50*60 bir tank Eheim 2228 d/f, Jager 300w ısıtıcı vs. ile haftalık %20 su değişimi ve dip çekimi ile yapmayı planlıyorum.
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2009 11:17
Denildiği gibi küçük akvaryumarda balık normal olarak gelişemez büyük akvaryumlarda ise daha hızlı gelişir. Tabi bir balığıda büyük akvaryuma koyduğunuzda düzenli ve kaliteli bir yemleme olmazsa bu hızlı gelişmeyide göremezsiniz. .