Cyprichromis , Leptosoma Dünyası
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hislerime tercüman oldunuz sizi ayakta alkışlıyorum aklımdakileri dilime getiremeyen bir insanım gerçekten mükemmel yazmışsınız en çokta şu bölümü beğendim
'ego tatmini - hırs - sidik yarıştırma ve bunun benzeri ilgisiz duygular oluyor genelde. Sumplu 500 litre akvaryum, mavi arka fon ve 6 tane 15 cm'lik yuvarlak kaya, 15 çeşit yem, 5 cm kum ve al sana profesyonel tropheus akvaryumu.'
Üstüne söylenecek fazla söz yoktur heralde.
Bende bir ara leptosoma bakmıştım ve yavru dahi almıştım;balıkların o hareketleri,renkleri, birbirlerine kur yapışları ,titremeleri çok hoşuma gidiyordu nasıl olduysa leptosomaları elimden çıkarmak zorunda kaldım.Şu an Frontosa Moba bakıyorum fakat leptosomaların bahsettiğim hareketleri hala aklımda kalmıştır.Keşke 2. bir tankım olsada tekrar leptosoma baksam....
[/QUOTE]
O Leleupileri ben istemiştimde getirdi Mehmet bey :)
Konuyu baştan itibaren okudum çok üzücü bir durum leptosoma leleupi vb. tanganyika türleri kaybolup gidiyor. Leleupileri 1 aydan fazladır bekliyorum gelsin diye ilanlar olsun diğer satış siteleri olsun bahsedilen türleri bulmak oldukça zor. Frontosa beslemekteyim hayalimde hep karma bir tanganyika akvaryumu kurmak vardı yavaş yavaş yapıyorum ama aradığım türlerin bulunamaması insanın hevesini kırıyor. Malesef ki tropheus sevdası aldı başını gidiyor tamam güzel balık ama bukadar ticari yönden bakılması direk soğutuyor beni troptan. Sahibinden sitesinde 15 milyara satılan kalabalık bir trop kolonisi vardı bu nedir böyle arabamı alıyoruz.! İşin frontosa moba tarafıda var şahsen ben Kalolo besliyorum moba kadarda güzel yetiştirdim çoğu kişi zor ayırt ediyor. Aynı durum frontosanın diğer varyeteleri içinde geçerli tutturulmuş bir moba diye fahiş fiyatlara yavrular satılıyor. Tamam buna karşı değilim frontosalar geç yetişkinliğe ulaşan balıklar az sayıda yavru veriyorlar yetiştirmesi bakması özen isteyen bir tür bende mobayı çok beğeniyorum beslemekte isterim elimdeki koloniyi vermeden tabi. Fakat mobaya ilgi okadar büyükki diğer kitumba, kalolo, mpimbwe, mikula, kigoma, bangwe yellow, kapampa,samazi,brundi(genede en çok bulunanı Allah'tan) vb. varyeteleri bulmak oldukça güç görün bundan 2 sene sonra bu varyeteleri bulamayacağız ,besleyenler böyle bir elin parmaklarını geçmeyen kolonisini satmak istemeyen balıklarına aşık kişiler kalıcaktır.