Cyprichromis pavo kapampa tankım
Tanganyika severler bu sefer size beklide Tanganyika gölünün en sevimli en naif en asil balıklarından birini Cyprichromis ailesinin pavo kapampa türünü tanıtacağım…
Balığın orjinal adı : Cyprichromis pavo kapampa dır…
Bu türün her şeyle diğer Cyprichromis türlerinden hiçbir farkı yoktur..Beslenmesi, yaşam alanı aynıdır..Tek farkı leptosomalar ve microlepidotuslar ürerken tankın üst kısmına yada orta kısmında üreme yaparken bu tür kuru aynı onlar gibi suyun orta kısmında ama yumurta almayı kumun üstünde ufakta olsa açtıkları kreterde almaktadır…Dişiler 7-20 adet yavru alabilir ve bakabilirler…
Şuan bu türden 30 yakın yavrum bulunmaktadır…İlerde onlarında resimlerini sizlerle paylaşacağım…
Genel olarak 300 lt ve daha büyük tanklarda beslenmesini görselliğini tam anlamıyla görebilmeniz için tavsiye ederim…200 litrelik tanklarda hatta dahada aşağı tanklarda bakabilir ve hatta yavru bile alabilirsiniz ama balık size tam anlamıyla kendini güzelliğini göstermiyecektir…
Tankında orta kısmını boş bırakıp arka cama doğru kayrak taşlarını diklemesine koyarak saklanma alanları yaratabilirsiniz…Kumunu ince kum seçerseniz daha iyi olur..Gerçi kumla çok ilgileri yoktur ama ince kum yumurta alma esnasında yumurtaya zarar vermez…
Bitki koyabilirsiniz hatta büyük sazlardan koyarsanız çokta güzellik olur…
Beslenmesi başta artemia olmak üzere her türlü kuru yemi ufalıyarak verebilirsiniz…Tank arkadaşı olarak ben her zaman tek tür beslenmesi taraftarıyım ama bizler bir tankta çok fazla balık görmek istediğimizden illa koyacaz derseniz Parachromis nigripinnis, ve kum kelebeği türlerini tavsiye ederim…Ben şuan bu türü Enantiopus sp kilesa larla bereber bakıyorum ve hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım...
İnanın şuan için aklıma başka bir şey gelmiyor sizlerin soruları olursa bilgim yettiği sürece cevap vermeye çalışacağım…
Buyrun resimler…
Uploaded with ImageShack.us
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar bu akşam itibariyel 1 dişim ağzını doldurdu bu sevinci sizlerle paylaşmak istedim...