Daffodillere Ait Kısa Bilgiler ve Fotoğraflarım
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2008 00:51
Kaç zamandır daffodiller hakkında birkaç tecrübemi ve koloni resimlerimi paylaşmak istiyordum. Kısmet şimdiyeymiş.
eeremre 2008-02-09 00:56:21
1- Daffodiller tek tür beslenmelidir. Üreme zamanı aşırı agresif ve bölgeci olurlar. Zaten bu türün güzelliği; birkaç kuşağın birada olması ile oluşturduğu görüntüdür.
2- Yavruları çok küçük olurlar. Tül yavruluktan bile kaçabilirler. İlk ay artemia verilmezse yavruların tamamını büyütemeyebilirsiniz.
3- Yaygın inanışın aksine daffodiller tek eşli değillerdir.
4- Resimlerde 2 dişiden 4 batın yavru vardır. Bu tankda 6. batım risk altında olacaktır. Tank ne kadar büyük olursa olsun 3cm'e ulaşan yavrular yeni doğanlar için tehlike oluşturur.
5- Tank nufusunun belli bir yoğunluğa ulaşması tüm koloniyi huzursuz eder. Anaçlar, 3cm'den büyük yavruları çevrelerinde istemezler.
6- Koloni anaç balık başına 40lt su hacmi ve en az 20cm2 yer olması koşulu ile sayısı istenildiği kadar artırılabilir.
7- Kolonide dışlanmalar olacaktır. Dışlanılan balık tankdan uzaklaştırılmalıdır. Dışlanma sebeplerinden 1.si erkek balık fazlılığı, 2. si ise yavruları yeme eğilimidir. Yavruları yeme eğilimi olan erişkin birey derhal dışlanır. Resimlerdeki kolonim ilk üremeye başladığında 7 anaç balıktan oluşuyordu. Bugün için dışlanmalar sonucu 3 tane kaldılar.
8- Daffodiller yumurtalarını çok iyi gizlerler. Aynı şekilde kurlaşmalarını ve yumurta dökme aşamasını yakalamanız çok güçtür. Tankın sağ köşesini mesken edinen bir dişi balığın yavrularını bir sabah tankın sol tarafında yüzmeye başladığını görebilirsiniz.
9- Kayaya sabitlemediğiniz sürece tankda bitki kullanamazsınız. Daffodiller hafriyata resimlerden görebileceğiniz üzere aşırı meraklıdır.
Kolonimin resimleri;
Not : Tankı fazla kayalık yapmayın. Anaçları hiç göremeyebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2008 03:44
Balıklarınız çok güzeller ben beğendim bu türü. Evinde yer sorunu olmayan akvaristler bu türü düşünebilirler bence bi sorum olacak acaba üremesi kolay bi türmü yoksa zor mu_?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2008 20:56
Gerçekten güzel olmuş bol yavrulu günler.
Ben de 2e + 2d daffodil var ama henüz küçükler bu bilgileriniz bizlere ışık tutuyor teşekkürler. Yalnız karma akvaryumdalar şimdilik calvus ve leleupilerle birlikteler. Büyüyünce sorun olur mu?Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2008 21:12
Merhabalar Emre Bey;
İşte, uzun zamandır merakla beklediğim paylaşım ve fotoğraflar :) İnanın çok mutlu oldum. Tanganyika ya adım attığım günden bu yana, elimden bir çok tür geçmiş olmasına rağmen, daffodil benim göz bebeğim, ve tabi ki sizinle tanışmama vesile olan balıktır.
Gerek dayanıklığı, gerek kolonileşme çabası, gerekse utangaç ve ağır abi tavırlarını gerçekten çok özlemişim. Umarım, birgün; sizin gibi sırf daffodillere özel bir tank kurabilirim. O zamana kadar, bu başlığa arada bir tıklayıp, yutkunmam gerekecek sanırım.
Püf noktaları işaret eden paylaşımınız ve fotoğraflar için sonsuz teşekkürler.
Size, ailenize ve balıklarınıza sağlıklar dilerim.
Saygılar, selamlar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2008 00:38
İyi dileklerini sunan herkese teşekkür ederim.
Ersin bey,
Dediğim gibi daffodillerin tek tür beslenmesi gerekiyor. Üreme zamanı calvus ve leleupilerle mutlaka problem çıkaracaktır.
Özgür bey,
Benim içinde hem resimdeki tankın hem de daffodillerin başka bir yeri var. Resimdeki tank, Tanganyika'ya ilk geçtiğim tanktır. Aynı sizin gibi düşünüp, tanışmamıza vesile olduğundan daffodillerin de ayrı bir yeri var.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2008 17:37
Ellerine sağlık Emre abi, daffodillerin dişileri erkeklere oranla daha cesaretli diyebilirmiyiz? Ben akvaryuma bitki ekmeye çalışırken erkek balık hızla saklanmıştı. Dişi balıkise neredeyse elime saldıracaktı. Akvaryuma biri yaklaşınca erkek saklanır, dişi cama yaklaşarak boy gösterisi yapardı. Bende daffodillerimden bir kaç görüntü ekleyeyim.
halongan 2008-02-14 17:46:28
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2008 00:10
Evet Halis doğru teşhis etmişsin. Dişiler daha cesur ve yavruları korumakda agresiftir. O zaman bunu;
10- Dişiler daha cesur ve yavruları korumakda agresiftir. Tanka müdahale anında erkek hemen bölgesine çekilirken, özellikle yavruları korumak için dişiler mücadele eder.
diye yazabiliriz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2008 01:18
Acaba daffodil tankında ne kadar zamanda ,ne kadar oranda dip çekimi su değişimi yapıyorsunuz, bir de eklenen suya tuz veya başka bir katkı maddesi katıyormusunuz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2008 00:59
[QUOTE=yakaryus]Acaba daffodil tankında ne kadar zamanda ,ne kadar oranda dip çekimi su değişimi yapıyorsunuz, bir de eklenen suya tuz veya başka bir katkı maddesi katıyormusunuz?[/QUOTE]
Bu tankda haftada %20 su değişimi uyguluyorum. Ph'ı 8,4-8,6 arasında tutmak için buffer kullanıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2008 01:15
Sadece 'SEACHEM TANGANYIKA BUFFER' mı kullanıyorsunuz?Yanında 'SEACHEM CICHLID LAKE SALT' ıda kullanıyormusunuz? Birde bunların kullanımı nasıl oluyor ,suyun değerlerini ölçüp her seferinde ona göre mi ekliyorsunuz yoksa her seferinde aynı miktarda katkı mı ekliyorsunuz?
yakaryus 2008-04-10 01:30:56
Biraz çok sordum ama kusura bakmayın yeni başladımda.Yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü akvaryumculara güvenim kalmadı her biri tanganyika konusunda farklı şeyler söylüyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2008 01:37
Bilgisizliğimi bağışlayın. Geçen ay 7 adet yavru bricardi almıştım. 2 tanesinin renkleri koyu gibi göründü gözüme. Acaba bu bahsedilen balıktan olabilir mi? Şekil olarak benziyolar çünkü ve solungaçlarında da siyah benekler var.Henüz 3 cm boyundalar..:) Alphaville 2008-04-12 19:32:12
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir