Dalgıç lamba şiddetli patlama.
Değerli abilerim,arkadaşlarım,
Gece saat 01:50 sıralarında 40litrelik yavru akvaryumuma dipçekimi yaparken hemen yanımda bulunan prize bağlı dalgıç lamba fişi şiddetli bi şekilde patladı ki 2 oda ilerdeki babam uyanıp geldi.
Bunu anlatmamın sebebi siz değerli üstadların bunun nedenini soylemeniz ve tecrübesiz arkadaşlarımızın buna dikkat etmesi.
NOT: Lamba roxin markadır..
İşte,fişin geldiği hâl
Fiş Bu çoklayıcıya bağlıydı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=muratcanesra]Muhtemelen adaptörün içindeki akımın şiddetini düzenleyen ekipmanlardan biri yanınca ark yapıp sigortaları attırmıştır. [/QUOTE]
Vallahi bilmiyorum ama kulağımın çınlaması az önce geçti :D
Öneriniz için teşekkür ediyorum fakat,
Lambayı çoktan atmış bulunuyorum. Bir Daha alacağım fakat korkmuyorda değilim yani patlamayıp yanada bilirdi.
Teşekkür ederim fakat,
ben bu çoklayıcıyı 2 yıla yakındır bilgisayar monitör ve 5.1 hoparlörümde kullanıyordum hiç sorun yaşamamıştım.
Sanırım çoklayıcınız peki iyi gözükmüyor , daha kaliteli bir çoklayıcı kullansaydınız belki böyle bir problem yaşamazdınız , temizlerken su sıçratma olasılığı yüksek birde çoklayıcıdan siz farkında olmadan yerinden oynayıp temazsızlıktan adaptörün yanma olasığıda yüksek.
Arkadaşımızın kullandığı türdeki çoklayıcılar kesinlikle, bilgisayar monitörü, çeşitli ısıtıcılar, notebook v.b. cihazların adaptörleri için kullanılmamalıdır. Çünkü bu tür girişler topraklı bir prize takılmalıdır.
Topraklı Priz; http://img200.imageshack.us/img200/5409/neadsvast4c9e7537504839.jpg
Topraksız Priz; http://img14.imageshack.us/img14/9049/gunsantoprakli907127990.jpg
Ayrıca akvaryum ekipmanları gibi direkt 220V ile çalışan ve rotor gücü çeken cihazlarda (içerisinde motor olan ekipmanlar) fişler prizlere tam oturmazlarsa şelale denilen elektirik atlamaları yapar ve buda zamanla ısınmalara ve allah korusun yangınlara sebep olur. Bu nedenle ekipmanlarınızı kaliteli prizlere mantıklı bir şekilde bağlamaya özen göstermenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Geçmiş olsun.
Bence bir daha dalgıç flo almayın derim ben. Şu 8 - 12 w arasındaki ince minik flolardan alın hem güvenli hem de tekrar tekrar masraf etmezsiniz :)