Dana Yüreği Yerine Kontrfile Kullansam ?
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2021 18:40
Öncelikle cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Dana yüreği kullanmak yerine yağsız sinirsiz kontrfile kullansak nasıl olur.
Dana yüregi kullanmanın farklı bir nedeni var mı yoksa sadece ucuz olduğu için mi tercih ediliyor? [EDIT]Berkant,2021-01-16 21:23:10[/EDIT]
Dana yüreği kullanmak yerine yağsız sinirsiz kontrfile kullansak nasıl olur.
Dana yüregi kullanmanın farklı bir nedeni var mı yoksa sadece ucuz olduğu için mi tercih ediliyor? [EDIT]Berkant,2021-01-16 21:23:10[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2021 21:25
Hem fiyatının uygunluğundan hem de kas yapısının farklılığından dolayı içerdiği besin değerleri farklılık gösteriyor. Bozulması da diğer et ürünlerine göre daha uzun zaman aldığını düşünüyorum.
Beğenenler: [T]199205,Rafayel[/T]
Teşekkür Edenler: [T]59198,stab1986[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2021 22:15
[QUOTE=stab1986]Öncelikle cevaplayan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Dana yüreği kullanmak yerine yağsız sinirsiz kontrfile kullansak nasıl olur.
Dana yüregi kullanmanın farklı bir nedeni var mı yoksa sadece ucuz olduğu için mi tercih ediliyor? [/QUOTE]
Balığın sindirimine aykırı. Kaldı ki devamlı ana yem olarak verilen dana yüreği bile uzun vadede sindirimde sıkıntı yaratır.
Yaşadığı habitatta sudan geçen ceylana domuza bizona antilopa saldırıp parça kopartan balığınız varsa o ayrı tabi.
Dana yüreği kullanmak yerine yağsız sinirsiz kontrfile kullansak nasıl olur.
Dana yüregi kullanmanın farklı bir nedeni var mı yoksa sadece ucuz olduğu için mi tercih ediliyor? [/QUOTE]
Balığın sindirimine aykırı. Kaldı ki devamlı ana yem olarak verilen dana yüreği bile uzun vadede sindirimde sıkıntı yaratır.
Yaşadığı habitatta sudan geçen ceylana domuza bizona antilopa saldırıp parça kopartan balığınız varsa o ayrı tabi.
Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]175579,Sheyda27[/T][T]204774,Cem Altay[/T][T]199205,Rafayel[/T]
Teşekkür Edenler: [T]59198,stab1986[/T]
+1: [T]107995,SuperSport[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2021 00:31
Dana yüreği kırmızı etten ucuz değil, onu seçmekte amaç ucuz olması değil, balıkların daha kolay yiyip daha kolay sindireceği düşünülüyor. Kontrafileyi her balığın yiyebileceğini sanmıyorum.
İşin doğrusu balıklara karasal hayvanların etlerini vermek çok riskli. Suyu çok fazla kirletiyor, balıklarda çeşitli sindirim hastalıklarına sebep olabiliyor. Balık eti ya da en iyisi karides. Karides birçok karasal hayvandan daha fazla protein içeriyor. Üstelik antibiyotikli yem yedirilmemiş, organik bir canlı. Ev yapımı yemlerde sadece az miktarda karides kullanıyorum. Dana yüreği kullandığım zamanlarda, çok kolay salgın hastalıklar yaşadığım zamanlar oldu. Artık onu bile bıraktım.
İşin doğrusu balıklara karasal hayvanların etlerini vermek çok riskli. Suyu çok fazla kirletiyor, balıklarda çeşitli sindirim hastalıklarına sebep olabiliyor. Balık eti ya da en iyisi karides. Karides birçok karasal hayvandan daha fazla protein içeriyor. Üstelik antibiyotikli yem yedirilmemiş, organik bir canlı. Ev yapımı yemlerde sadece az miktarda karides kullanıyorum. Dana yüreği kullandığım zamanlarda, çok kolay salgın hastalıklar yaşadığım zamanlar oldu. Artık onu bile bıraktım.
+1: [T]213236,Aplot[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2021 00:40
Kontrfile sert olur, kuru dinlendirilmiş antrikot hem yağ bakınından da hallice olduğundan kışın balığa ekstra enerji sağlar,
balık yorulmasın, ağzında dağılsın diyorsanız bonfile de olabilir.
balık yorulmasın, ağzında dağılsın diyorsanız bonfile de olabilir.
Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir