Değişik Arka Fon Örneği...
Bu konuda sizler ne dersiniz, tavsiyeleriniz nelerdir ve bu fon hakkında ne düşünüyorsunuz.
İyi günler herkese.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Benim kuzen de bu tarz arka fonlar yapıyordu ancak geçen akvaryumunu temizledik ve inanılmaz bir pislik yığını çıktı o oyuklardan ve altından.
Tam bir nitrat deposu olur, Tavsiye etmem.
Görüntü: Perfect.
alıntı olduğunu yazmayı unutmuşum arkadaşlar kusura bakmayın. yabancı bir siteden almıştım arka fon örnekleri ararken buldum ve hoşumq gitti paylaşmak ve fikirlerinizi sormak istedim.
Arkadaşlar öncelikle şunu belirmek istiyorum ,arkada büyük boşluklar bırakan tüm arka fonlara daha önceden yaşadıklarımdan dolayı ben karşıyım. Ben akvaryumuma kayaları yapıştırmadan çok sağlam şekilde üst üste koyarak çok güzel oyuklar yapmıştım, gelen herkes bayılıyordu. Aradan 3 hafta geçti akvaryumdaki kayalarımın yerini değiştirmek istedim ve gördüğüm manzaraa çok kötüydü;
1. Bahsi değer arka fonlar benim gibi 120cm lik bir akvaryumdaysa balık yakalamanız imkansız,
2. Genelde hasta veya ölecek olan bir balık oyuk arayarak saklanmak istiyor ve göremediğiniz bir yerde ölerek çürüyebiliyor buda suyun zehirlenmesine neden oluyor,
3. Erişilmeyen oyuklarda kesinlikle temizlik yapılamıyor göremediğiniz için de temiz gözüküyor fakat yanılıyorsunuz. Arka kısımlar yada göremediğiniz uzun oyuklar tam bir nitrat deposu ve balıklara zehir saçıyor. Ayrıca kumun tam üzerine gelen her kaya aşırı derece pislik tutmakta. Heleki vatozunuz varsa
Bu nedenle bana en sağlıklısı strafor ile yapılan arka fonlar geliyor. Çünkü bütün pislikler taban kısmına düşüyor. Yapacağınız straforda taban kısmından 10cm civarı yukarıdan oyuk yapmaya başlarsınız, straforun tabanı ile akvaryumun tabanını sıfırlarsınız böylece alt kısımda pislik toplanması ve nitrat oluşmasını engellemiş olursunuz. Buna artı olarak oyuk sayınızı arttırırsınız, istediğiniz boyutta, tüm balıklarınızın saklanabileceği şekilde arkası kapalı ve içi görünebilen oyuklarla balıklarınızın her daim sağlık durumunu gözetleyebilirsiniz. Ayrıca oyukların arka kısımları kapalı olduğu zaman tek giriş çıkış kısmı olduğunda malawilerin çok daha az stresli ve mutlu olduklarını gözlemledim. Suyun sertleşmesi içinde kumunuza mercan kırıkları karıştırdığınızda sorununuz çözülür, yada discuslarınıza su sertleşmeden arka fon yapabilirsiniz. Sayglıklı olarak balıklarınızı büyütmeniz dileğiyle saygılar.