Derinlik ve su değişimi
Arkadaşlar akvaryumun derinliği 72 cm. Toplam 450 lt. (125*50*72). Haftada 1 %20 su değişse 90 lt. yapıyor.
Su değişimlerinde, dipten su almak kaydıyla direk banyoya veya WC'ye suyu aktarabilirmiyiz (4-5 m. uzaklıkta). DIY'da bulamadım. Uzun boru vasıtasıyla emerek yapmaya çalıştım su gelmedi.Yöntem geliştiren var mı.
Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dinlendirilmiş su vermiyecekseniz, hortumu çeşmeye takın ve açın, akvaryuma su gelince çeşmeyi kapatıb hortumun ucunu çıkarın. Su kendiliğinden boşalacaktır, daha sonra tekrar haortumla suyu doldurun.
Saygılar.
Arkadaşlar teşekkürler. Kovayla su taşımıyorum artık. Seyit Ahmet Dönertaş ve Deniz DENİZER isimli arkadaşların önerdiği gibi yapınca su geldi. Cevap veren tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
Tankdan 20 metre hortumla gün aşırı 90 lt su çekiyorum. Basınç biraz düşük oluyor ama yorucu olmuyor.
Peki 20 metreden tanka su basmak için nasıl bir kafa motoru kullanılmalı?
Teşekkürler
Cevap verecek yok herhalde. Peki şöyle sorsam, bu motoru kullanan arkadaşlar yorum yapabilirler mi?
2000 lt debili bir kafa motoru ile 20 mt uzaklıktaki tanka 100 lt suyu basabilir miyim? Basabilirsem kaç dakikada basarım?