Devasa Boyutlarda(330*85*108h) Muhteşem Mikis ve haremi-yeni foto(60)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Şimdiden Hayırlı olsun :) bir çok insanın hayali olan büyük tanklar arasında sizde böyle bir ahyali gerçekleştirmeniz güzel.
[QUOTE=luna06]Gerçeğini görmedikten sonra inandırıcı gelmiyor bana bu konular.Açıkcası 2 mt üstü akvaryum görmedim ben daha koca Ankara'da.[/QUOTE]
Antalya'ya buyrun :)
http://www.akvaryum.com/Forum/230_x_70_x_70_tropheus_yeni_resim_ve_video_eklendi_k482814.asp
Yanlış anlamayın ama ben şeye takıldım. bu ölçülerde yapılma akvaryum geliyor demişsin ben bile 230 cm lik akvaryumu taşıma imkanı olmadığı için evde kurdurdum. sizin ölçülerde bi akvaryumun taşınması için 10 15 kişi falan lazım ve eve nasıl girer bilmiyorum yani bu ihtimal nerdeyse sıfır gibi ama yok akvaryum evde kurulacaksa sorun olmaz.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben şefki kırmak açısından demeyeyim ama şöyle bir durum var büyük akvaryumun sorunları çok ama çok büyük oluyor :)
Herşeyden önce büyük bir akvaryum için extra zemin hazırlanması gerekiyor ben 1200 lt ile kurtardım ama aklımdaki ilk ölçüler 250x100x100 idi yani 2.5 tonluk bir akvaryum. kapıyı kurtaramadığı için boyu kısalttım sonra zemindeki laminantı kaldırım tekrar terazili bir beton atarak güçlendirme falan derken evde tekrar tadilata girmeye korktum derken boyutu hepten küçülttüm.
Şimdiki akvaryum ölçüsü 230x70x70 profil sehpa yüksekliği köpük möpük 90 cm akvaryumun yerden yüksekliği en üst noktası 160 cm. akvaryum içine kolay kolay müdahele edemiyorum sandalye üstüne çıkıyorum ama dip tarafa hiç elim ulaşmıyor. soyunup mayoyu giyip akvaryuma dalıyorum :)
su değişimi tam bir işkence haftada su değişimi 300 400 litre yapıyorum nerdeyse her ay 2 ton su kullanıyorum sadece değişim için.
böyle bir akvaryumda hortumu koy içine çek çek su gelmiyor :) kafa motoru ile akvaryumdan dışarı su basıyorum ve su değişimi tam bir işkence.
akvaryum ilk kurulduğunda sump sistemi vardı kim ne derse desin büyük akvaryuma büyük kafa motoru alıyorsun 6 bin litreik bir kafa motoru aldım ses mükemmel bir uğultu resmen beyninizi deliyor. su sesini katmıyorum bile hadi onu bi nevi kesersiniz. 6 bin litrelik bir kafa motoru 4m basıyor kaç watt yakar siz düşünün bendeki 80 what
Kış gelecek 1200 litre için bile en az iki adet 300 what lık ısıtıcı zor yetecek hava motoru deseniz öle ufak tefek bir hava motoru ile su hava basamıyorsunuz malesef birde su sirkulasyonu gerekiyor. bunun içinde en kötü ihtimal 1500 2000 litrelik iki tane iç filtre almanız gerekiyorki onlarda hiç yakmassa 30 whatt yaksın saatde.
ee bu durumdan sonra gelecek olan elektirik faturasını siz düşünün. hobi için gerçekten çok ama çok masraf olacak.
birde akvaryum yerinde kuruluyor tutunki yer değiştirmek zorunda kaldınız. Napacaksınız hiçbirşey yapamassınız. o akvaryum kalkmaz yerinden, eeee ne olacak sökeceksiniz yerinde yapıldığı gibi yerinde sökülecek. söküldükten sonra o camın slikondan arınması ve tekrar yapıştırıldığında ne kadar sağlam olabileceğini düşünün.
Yani büyük avkaryumun derdi gerçekten bi o kadar büyük oluyor. Ben maymun iştahlı biriyim ve bu huyumu hiç ama hiç sevmiyorum çünkü sonunda hep ceremesini çekiyorum.
Başta bunları hesaplar ve buna göre ön hazırlığını yaparsan ilerde sıkıntı yaşamassın
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Beğenenler: [T]94205,hakanayatalay[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Allah bağışlasın arkadaşım :)
Ama bence büyük bu ölçüleri işi bilen birine yaptırmanızı tafsiye ederim. büyük bir risk gerçekten. slikonları kadar atılacak kuşaklarda çok önemli mesela benim akvaryumda iki adet 20 mm camlar birleştirilerek kuşaklar atıldı ve normalden daha sık atıldı.
ve şuna çok ama çok dikkat edin yapacak kişi kadar yapılacak olan camında markası çok ama çok önemli. camları araştırın ve muhakkak yapılacak camın markasını sorun.
Kimisi temperli der ama ben temperli yaptırmadım. bu ölçülerde bir akvaryumun herhangi bir ters darbe ile patlamasının hesabını bile yapmak istemessiniz. tempersiz camda esneme payı oluyor ve buna göre tedbir alabiliyorsunuz. veya en kötü çatlıyor ve hızlı bir şekilde müdahele etme imkanınız oluyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir