Devit 3 Yerine Zade Vital D3 Vitamini Olurmu ?
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2018 18:01
Arkadaslar kaplumbagalarimda kabuk yumusamasi sorunu var devit 3 damla yerine zade vital d3 olurmu yoksa devit 3 damla mi almam lazim simdiden tesekkurler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2018 01:02
[QUOTE=crazyweed]Arkadaslar kaplumbagalarimda kabuk yumusamasi sorunu var devit 3 damla yerine zade vital d3 olurmu yoksa devit 3 damla mi almam lazim simdiden tesekkurler[/QUOTE]
Ondan ziyade uva ve uvb ışını veren Güneş ışığı etkisi yapan lambalar daha iyi iş görecektir diye düşünüyorum. Zaten bir başka konunuzda görmüştüm, sipariş etmişsiniz. O lambaları kuru alandan 15-20 cm uzaklıktan yaktığınızda zamanla kabuğu sertleşecektir diye düşünüyorum.
İyi forumlar.
Ondan ziyade uva ve uvb ışını veren Güneş ışığı etkisi yapan lambalar daha iyi iş görecektir diye düşünüyorum. Zaten bir başka konunuzda görmüştüm, sipariş etmişsiniz. O lambaları kuru alandan 15-20 cm uzaklıktan yaktığınızda zamanla kabuğu sertleşecektir diye düşünüyorum.
İyi forumlar.
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2018 04:01
Sadece UVA ve UVB lambası değil düzenli beslenmede etkiliyor. Mesela sadece kurutulmuş karides ile beslerseniz yine yumuşayacaktır. Mineral ve vitamin içeren yemlerden de kullanmalısınız.
Beğenenler: [T]204336,crazyweed[/T]
Teşekkür Edenler: [T]204336,crazyweed[/T]
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2018 04:11
[QUOTE=Leas]Sadece UVA ve UVB lambası değil düzenli beslenmede etkiliyor. Mesela sadece kurutulmuş karides ile beslerseniz yine yumuşayacaktır. Mineral ve vitamin içeren yemlerden de kullanmalısınız.[/QUOTE]
Tabi ki , ben onların verildiğini varsayarak sadece uva ve uvb lambasının önemini söyledim :) Yemlemede en iyi kaplumbağa yemlerinden biri Sera Raffy P . İçinde mineral/vitamin yemler de var. Arkadaşımıza ondan öneririm ben şahsen eğer iyi bir yemi yok ise.
Tabi ki , ben onların verildiğini varsayarak sadece uva ve uvb lambasının önemini söyledim :) Yemlemede en iyi kaplumbağa yemlerinden biri Sera Raffy P . İçinde mineral/vitamin yemler de var. Arkadaşımıza ondan öneririm ben şahsen eğer iyi bir yemi yok ise.
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2018 12:23
Cok tesekkur ederim bir haftadir sera raffy p ye basladim eskiden surekli kuru karides verirdim simdi sera rafyy p deki cesitliligin yanina 2 gune bir karides vermeyede tekrar basliyacagim cesitli olacak tesekkurler :D lambami siparis ettim insallah onunlada duzeleceklerdir
kabuk yumusamasi kabugun kuyruk kisminda olur degilmi ?
benimkilerde ikiside kuyruk kismi orta derecede yumusak kafa kisminda 1 sert 1 cok az yumusak alt kabuk normal aslinda sadece arka kisimda var bu kabuk yumasami sanirim tekrar tesekkurler
benimkilerde ikiside kuyruk kismi orta derecede yumusak kafa kisminda 1 sert 1 cok az yumusak alt kabuk normal aslinda sadece arka kisimda var bu kabuk yumasami sanirim tekrar tesekkurler
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2018 12:44
[QUOTE=crazyweed]Cok tesekkur ederim bir haftadir sera raffy p ye basladim eskiden surekli kuru karides verirdim simdi sera rafyy p deki cesitliligin yanina 2 gune bir karides vermeyede tekrar basliyacagim cesitli olacak tesekkurler :D lambami siparis ettim insallah onunlada duzeleceklerdir
benimkilerde ikiside kuyruk kismi orta derecede yumusak kafa kisminda 1 sert 1 cok az yumusak alt kabuk normal aslinda sadece arka kisimda var bu kabuk yumasami sanirim tekrar tesekkurler[/QUOTE]
Olabilir , ne demek , rica ederim. Lambanın ısıtıcı özelliği de var mı , ona dikkat etmedim ben. Isıtıcı özelliği yok ise ısıtıcı özelliği olan lamba da önerebilirim.
benimkilerde ikiside kuyruk kismi orta derecede yumusak kafa kisminda 1 sert 1 cok az yumusak alt kabuk normal aslinda sadece arka kisimda var bu kabuk yumasami sanirim tekrar tesekkurler[/QUOTE]
Olabilir , ne demek , rica ederim. Lambanın ısıtıcı özelliği de var mı , ona dikkat etmedim ben. Isıtıcı özelliği yok ise ısıtıcı özelliği olan lamba da önerebilirim.