Dicuscular Baksın
Boyut (cm):100*40*45
Kapasite (litre):180
Canlılar:Red tuquaz, 4 Red Melon, Leopar vatoz, Bronz çöpçü
Malzemeler:Dış filtre, iç filtre, 200w ısıtıcı, dezenfekte, su hazırlayıcı
Akvaryum Bakımı: Haftada bir 40 litre su değişimi ve dip çekimi
Kullanılan Yemler: Marin discus granül (etçil) ve (otçul), tubifex, su piresi kurusu, sera pul,
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Su hazırlayıcı, dezenfektan,
Arkadaşlar canlı doğurandı, cikletti derken araştırdım bu işe girdim,İnşallah başarılı olurum,
Akvaryuma balıklar geleli 3 gün oldu, boyları
Arkadaşlar bikaç sorum olacak:
- Balıklarım nasıl, formları iyi mi?
- Discuslarımın türünü tam olarak bilen var mı?
- Yem yeme konusunda ya yemiyorlar yeseler bile çekinik duruyorlar, sanki ilk defa bu yemleri yiyorlar gibi. (Akvaryumcuda sordum discus granül veriyormuş) bilhassa bu yem konusunda tecrübe lerinizden faydalanmak isterim, günde kaç defa, öncelikli olarak hangi yemler, usül ve yöntemler nelerdir?
- Dicus bakımınında en önemli şey nedir, püf noktaları nelerdir?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Suyu yeni doldurmadım önceden kurulu bir akvaryum. Bir aydır vatoz çöpçü içindeydi, yani sistem kurulu (yararlı bakterilerin üremesi için)
Akvaryuma bozuk para büyüklüğünde 7 melek, 5 tane de lepistes aldım;
Bir günlük gözlemime göre discuslar daha mutlu, aktif, geziyor, yem arıyor, akvaryum şenlendi, bütün balıklarda bir hareketlilik var.
Bir soru:
Discus akvaryumuna tuz atmalımıyım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bilgiler için teşekkürler, tetra discus aldım onuda yemiyorlar ama diğer yemlere göre biraz daha meyilliler, alıştırıcam inşallah. yumurta beyazını da deniycem.
Tubifexi sormamdaki maksat iç parazit tehlikesi varmış diye bir kaç yerde okudum. Ancak doğal ortamında bunlar doğal yiyecekleri,
Ayrıca 5 discusumun yanına 3 tane daha eklemek istiyorum boyları hemen hemen denk gibi hatta sonradan getirmeyi düşündüklerim biraz daha iri, uyum problemi vs sorun olur mu?
M. tuna kardeşim evde yaptığın yemlerden biraz bahseder misin?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
üstad bana 1000 lt akvaryumda 30 balık var dıye cok dedı ben discus besleyecem dedım 400 lt akvaryuma 4 balık yeter dedi sen ki 180 litreye beş balık koymus daha yetinmeyip 3 daha koyacaksın yahu balık basına 100 lt su lazım discusda ben 30 lt frontoza beslıyorum sence cok zalimce degilmi bu balık sayısı.
http://www.aksoydiscus.com/
Teşekkür Edenler: [T]183859,Yasin34188[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
jebo 1500
[/QUOTE]
Merhaba
5 Yıllık tecrübem var demişsin fakat öyle bir akvaryumda kaç adet discus beslenip beslenemiyeceğini öğrenememişsin ya arkadaşım ben buna kızıyorum şu makaleyi iyi oku banada kırılma lütfen, kırdıysamda özür dilerim niyetim kötü söz söylemek değil.
Discuslar sakin ve çok çabuk strese girebilen balıklardır, ilk önereceğim nokta bulundukları sisteme başka türde balık koymamanızıdır, örneğin çöpçü balıkları makrakantalar feranatus’lar çok ani ve hızlı hareket eden balıklardır ve geceleri daha aktiflerdir, onların bu davranışı discuslarınızı tedirgin edecektir, vatoz balıkları ise discuslarınızın mukozasına kesilikle hayır demiyecek ve yapışıp emme eğiliminde bulunacaklardır, cüce vatoz türlerinin zararsız oldukları söylensede kendi tecrübelerim doğrultusunda onuda önermiyorum.
Beraber bulunabileceği bağzı tetra türleri vardır, genellikle bitkili show tanklarında bir arada bulundurulurlar, bunlardan birtanesi neon tetra diye bildiğimiz tetradır, her ne kadar uyumlu gözükselerde, yetişkin discuslar tarafından zaman içerisinde tek tek avlanılma olasılıkları vardır, bunada dikkat edilmesi gerekir.
Akvaryumun dekoru son derece sade olmalıdır hiyerarşik kovalamacalar veya ani bir ürkmeden sonra kaçarken kendilerini vurup çarparak yaralayacak sivri materyaller olmamalıdır.
Discus akvaryumu kuracak kişinin önce bir şeye karar vermesi gerekmektedir, bitkili bir akvaryumda discus bakmakmı yoksa sadece discusa mı bakmak istiyorsunuz, bitkili akvaryumlar görsel olarak son derece çekici ve hoş gözükebilir, fakat bu sistemlerde discus bakmak oldukça zahmetli ve hakkıyla yapılmak istendiğinde bir okadarda maliyetlidir, öncelikle taban kumunuz kuvars olmalı ve karbonat salgılamayıp kh ve ph’ı arttırmamalıdır, bitkileriniz yüksek ışık gereksinimi duyuyorsa bu discuslarınızı strese sokacaktır, yüksek ışık onları çok rahatsız eder. Bitki gelişimini sağlayabilmeniz için suya co2 (karbondioksit) takviyesi yapmak zorunda kalacaksınız ve co2 ph’ı düşürür, eklemeyi standart ve kontrollü yapamazsanız ph dalgalanmaları meydana gelir ve discuslarınız strese girerek renklerini karartabilir, mukoza atabilir akabinde dış parazitlere ve iç parazitlere karşı savunmasız kalır ve hatta ölümle dahi karşılaşabilirsiniz.
Diğer bir handikap ise discuslarınız için uygulamanız gereken rutin su değişimlerinde ortaya çıkar, bu su değişmleri bitkilerinizin hoşuna gidebilir, gerekli mineral ve iz elementleri almalarını sağlar fakat discus yüksek ısı ister bitkiler ise düşük ısı (23-24C) bitkili tanklarda çürümüş yaprak artıklarını ve dışkıları bitki faunanıza zarar vermeden temizlemeniz oldukça güçtür, bir çok zararlı anaerobik bakteri, parazit ve ajan bitkilerde ve kumda konuşlanabileceği için balıklarınızdan fırsat bekleyeceklerdir, olası bir hastalık anında balıklarınızı kendi sistemleri içerisinde tedavi etmeniz bitkileriniz tuz ve kimyasallardan etkileneceği için imkansız bir hal alacak, karantina tankında tedavi etseniz dahi geri kendi tanklarına aldığınızda sistemde bulunan bakteri, parazit vs., tekrar hastalığı tekrarlayacaktır.
Diğer bir
tercihte, içerisinde hiçbir kütük, bitki, materyal vb. olmayan sadece
içerisinde discuslar olan cama cam tankardır, benim kullandığım sistem
budur, avantajları olduka fazladır, rutin yapılması gereken dip
çekimlerini hiçbir yem ve dışkı artığı kalmıyacak şekilde rahatlıkla
yapabilirsiniz, bu sistem size daha az nitratlı bir akvaryum biosistemi
sağlar, bitkilerim aşırı su değişimlerinden etkilenecek endişesi
taşımazsınız ve tedavi durumunda kısa ve kesin netice alabilirsiniz.
Örneğin;
5 Discus x 50 litre =) 250 Litre (5 Discus için 250 litre hacime ihtiyacınız var.)
3 Discus x 50 Litre =) 150 Litre (180 litrelik tankınızda enaz 3 Discus beslenebilir.)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir