dinemo ile elektrik üretmek akvaryumda
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba,
Hiç denemedim. Bu soruya sadece mantığım ve elektrik bilgimle cevap verdim. Ayrıca bizim okulda elektrik atölyesindede akvaryum var. Okullar açılınca resimlerinide ekliyeceğim. Aynı şey benimde aklıma geldi. Hocama sordum. Bana hemen hemen aynı cevabı verdi.
Size bilmiyorsunuz diyemem ama bu konu makina ile değil indükleme ile ilgili. İndüklemede basit bir elektrik konusu değildir. Yani anlamazsınız demiyorum yanlış anlamayın ama temel elektrik konusu değildir. MEGEP ten 10. sınıf elektrik-elektronik esasları dersi modüllerinden araştırabilirsiniz. Biz bu derste işlemiştik.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dış/iç filtrenin çıkışında akıntıyı azaltacak bir ekipman filtrenin verimini düşürür. Bu yüzden uygulanması pek mantıklı değil.
Ancak benim şöyle durumum var;
İki katlı tankımda sumptan pompaladığım su üst tanktan taşıp 50cm den fazla aşağı düşüyor. ve dirsekle yön değiştirip alttaki tanka akıyor. Saatte 1ton civarında su geçiyor 50lik pimaş borudan. Yüksekliğin yarattığı ivmeyi de hesaba katarsak acaba bu şartlarda verimli olabilir mi?
Bilgili arkadaşların fikri olumlu olursa bunu denemek isterim.
Saygılar
Bana göre her türlü elektrik üretirsiniz ama sadece led yakmakta kullanırsınız. Bu sistemden kaç volt elektrik üretirsiniz bilemem ama bunu kaça çevirirseniz çevirin (Ör: 220 v) bir işe yaramaz. Zaten led lerde bir lamba değildir, diyot tur. Bu yüzden çok az akımdada çalışır. BU sistemden elde ettiğiniz akım düşük olacağından işinize yaramaz diyorum.
Ayrıca burda motorun çalışmasını engelliyecek bir sistem kullanılırsa, filtrenin motoru zorlanacağı için daha fazla akım çekecektir ve daha fazla akım elektrik faturasına çok çok küçükde olsa zararı olacaktır. Ürettiğiniz elektriğin size getireceği kardan daha fazladır bu. Bu yüzden sadece led yakabileceğiniz bir sistem için bu kadar emek ve para gereksizdir. Ledleri 3V (2 Kalem pil) lede yakabilirsiniz.