Dip çekimi yeni fikir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 20:12
Form da baya gezdim dip çekme ile alakalı fazla problemi olan yok galiba, ama benim aklıma bi fikir geldi sizce çalışırmı. olumlu yada olumsuz görüşlerinizi paylaşırsanız savinirim.
Önce hava motorunda kullanılan hortumları akvaryumun dibine s şeklinde yapıştırsak, sonrada iğne ile hortumu dibe yakın yerlerinden delsek,üzerine ırı taneli kum koyup boruları saklasak, en sonunda da (burada iki fikir daha geliyo aklıma)
1 hortumun ucunu aparatla dış motorun girişinine bağlasak suyu çekerken pisliğide çekmezmi
2 eğer çekmezse hava motorunun çıkışlarını belirli saatlerde bu hortuma bağlayıp pislikleri havalandırsak(dış motor zati suyu çekerken) bu pislikler çekilmezmi acaba.
olumlu yada olumsuz görüşleriniz için şimdiden teşekürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 20:17
Bu tarz filtreleme planları mevcut forumda
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 20:23
İçimden bir ses biz ne dersek diyelim senin bu fikri hayata geçireceğini söylüyor. Sonuçlarını paylaşırsan ne olduğunu bizde öğrenmiş oluruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 21:01
"Taban filtresi" yada "dip filtresi" yazıp arama yaptığınızda çok sayıda proje bulursunuz. Hatta uğraşmayım derseniz piyasada hazır satılan taban filtreleri de var. Temelde bahsettiğiniz her iki yolla da çalışan dip filtreleme sistemleri var. Dipten su çekme prensibiyle çalışanlar daha etkili ama sık sık tıkanma sorunu yaşanabiliyor. Bunu önlemek için tel sineklik, elyaf benzeri ön filtreleme malzemeleri kullanılıyor ama akvaryum tabanını çöplüğe döndürüyor tüm bu malzemeler. Filtreden gelen suyu kumun altından püskürten sistemler daha sorunsuz. Hem kumun altında aşırı atık madde birikimini engelliyor hem de kumları havalandırarak bakteri yaşamına daha uygun hale getiriyor. Bunun kötü yanları da hem iç hem dış filtrenizin daha fazla yorulması ve bakım sıklığının artmasına sebep olması, çünkü normalde dip çekiminde suyla birlikte akvaryum dışına attığınız pisliğin büyük bölümü havalanarak filtrelerin içine doluyor. Anlayacağınız belki dip çekim aralıkları artıyor ama bu defa filtrelerinizi daha sık temizlemeniz gerekiyor. Tercih sizin...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 22:46
Amacınız dipteki pisliklerin dış filtre tarafından çekilmesiyse eğer küçük bir iç filtre alıp çekim tarafının karşısına ve dibe yerleştirip çalıştırın ama öyle bir yerleşmiş olsun ki direk çekim ucuna üflesin.
Bu daha masrafsız ve zahmetsiz olmaz mı?
Not: önceden önerilmişse affola...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2012 00:08
Anlaşılan arkadaşımız hayata geçirememiş.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir