Dış filitre ve Beyaz Benek?
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2008 17:00
Selam Akvaryum severler bugun 55 lt akvaryumuma almış olduğum dış filitreyi takmakda kararsızlıkda kaldım çünkü balıklarımdan 2 tanesi şu anda beyaz benek geçiriyorlar gerekli önlemleri aldım!! iç filitremi çıkardım kademeli bir şekilde ısıyı arttırıyorum ve metilen mavisi ile dün tedaviye başladım. bugun 2. günü genelde 3. günün sonunda balıklar hastalıkdan kurtuluyor. Bu tedavi sırasında iç filitreyi çıkartıyoruz peki dış filitrenin takılı olması bir sorun teşkil edermi? filitrenin içinde aktif kömür ve biyolojik denge için gerekli elementler bulunuyor. bir iki yerde aktif karbonu ilaçlama yaparken mutlaka çıkarın diye okumuştum sizin görüşleriniz nelerdir filtreyi bugun monte edeyimmi yoksa hastalığın geçmesinimi beklemeliyim?
Saygılarımla,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2008 17:33
Benim tavsiyem hastalığın geçmesini beklemeniz yönünde olacaktır. Ayrıca akvaryum kapasiteniz bana göre dış filtre için biraz ufak gibi geldi. Gerçi burda dış filtrenin debisi büyük bir etken. 55 litrelik bir akvaryum için güzel bir iç filtre yeterde artar bence ama tabi dış filtrenin görevi apayrı.
Umarım akvaryumunuzda ki beyaz benek sorununu en kısa zamanda atlatırsınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2008 17:50
merhabalar akif bey herşeyden önce iyi dilekleriniz için teşşekür ederim dış filtrem ''ataman 3335'' dış filitre evet biraz fazla kaçabilir ama daha öncede bahsettiğim gibi yurt dışında okuyorum yani bu akvaryumumun bakımını benim gibi kimse yapmıyor ne yazıkki. Balıklarımı 2 yıldır besliyorum uzun süreler Türkiyede olamıyorum bu yüzden dış filitreyi bir çözüm olarak gördüm.
tehh 2008-01-29 18:08:52
Bende beklemeyi düşünüyorum hastalık geçene kadar
Saygılarımla,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2008 23:02
filitreyi çıkartmanızı istemelerinin sebebi kullandığınız ilaçların akvaryum içindeki bakterileri inhibe etmesidir. bunun içinde yararlı bakteriler de var tabii. filitrenizin içine yerleşmiş olan bakterileri de öldüreceğinden çıkartmanız istenir. daha önemlisi ise aktif carbon gibi porları neredeyse moleküler boyutta olan filitre malzemelerinin kullandığınız ilacı da filitre etmesidir. bu yüzden tedaviyi engelleyebilir. eğer filitre elemanlarınızın arasında aktif carbon ya da türevleri yoksa bir sakınca olacağını sanmıyorum amazaten filitreleme yapamazsınız bu süre içinde bakterileri öldüreceğiinizden. havalandırma çok önemli. havalandırması kapatılmış bir karantina akvaryumunda bir gecede 7 balık kaybetmiştik. çok acı bir tecrübeydi. bu yüzden filitreyi çıkarsanız da bir kafa motoru ya da hava motoruyla havalandırma yapınç.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2008 23:36
imzanızda isminizi göremediğim için isminizle hitap edemiyorum
Yorumlarınız için teşşekür ederim şuanda iç filitre çıkmış durumda dış filitreyide takmadım atman çift çıkışlı bir hava motorum var oda son seviyede çalışıyor akvaryum ısısıda 27 civarında.
işin kötü tarafı akvaryuma gelen yeni balık direk beyaz benek hastalıklı bir akvaryuma gelmiş oldu bu biraz stress yaratabilir yarın hastalığın kırılma noktası 3. gün tahminime 3. günün sonunda beyaz benekler balığın üzerinden düşücekdir. Ondan sonra bir kere daha metilen mavisi uygulaması yapıp % 30 oranında su değişimi yapıp dış filitreyi takıcam
bu arada 7 tane balık kaybı gerçekden acı bir tecrübe olmuş.
Saygılarımla,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir