dış filitre yapımı
fotoğraf makinam olmadığından ve konunun daha kolay anlaşılması maksatlı üstteki alıntı resmi ekledim
malzemeler
pimaş borular 10 ytl
hortum ve musluklar 6 ytl
bulaşık teli (plastik) 1,5 ytl
kafa motoru seramik ve sünger elimde vardı
resimler ve konu düzenlnirse sevinirim benim elimden bu kadarı geldi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kafa motorununun fiyatı nekadar?Bende 200 lt akvaryum için yapacağım bundan.Hangi kafa motorundan tavsiye edersiniz?Bide bu seramigi nerden alabilirim?
[QUOTE=efendy06]Pimaş boruda vida yeri oluyormu arkadaşlar?[/QUOTE]
Düz pimaşta vida olmuyor.Vidalı kapak kısmını zaten kendimiz yapıyoruz.
Sorumu şöyle geliştireyim.Benim 80 cm yüksekliğinde tankın koyulacağı masam var.tankta 40cm yüksekliğinde 80+40=120 cm 5cm de üsten pay bıraksam ve 125cm yüksekliğinde bir pimaş borudan dış filitreyi yapsam masanın arkasına koysam olurmu?hortumun ucuna atman 104 kafa motoru bağlasam.(bu motorun su basma yüksekliği 2 metre imiş.)Suyu üsten tekrar tanka atmasında problem olur mu? Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? (pimaşı uzun tutmaya calışmamım amacı su hacmini artırmak 100pimaş olsa 10cm çap eder 10*10=100
100*125(boy)=12500*3.14=39250 yani 4litre su ancak ediyor.O halde 5 litrelik bidon daha iyi bir temizleme mi sağlar?
Mehmet Bey eğer kafa motorunuzun su basma gücü yeter ve pimaş borunuzun su çıkış kısmı akvaryum seviyenizin üzerinde olursa olabilir fakat bu kadar uzun yapmadaki maksadın ne olduğunu anlayamadım bence hem gereksiz hemde sızdırmazlığın sağlanması zor olacaktır(içerdeki basınç arttığından dolayı) boru yüksek ve materyallerde fazla olduğundan debide düşecektir.Ben 110 lt akvaryumumda kullanıyorum ve sadece 50 cm pimaş boru oldukçada etkili 180 lt akvaryumumada aynı şeyi kullanmayı düşünüyorum.