Dış Filtre Ve Temizlik
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2006 23:45
Haftada bir dip çekimi yapyp dy? filtremi temizliyorum ama dy? filtrenin hortumlary çok kirlenmi? ve tertemiz akvaryumun içi tekrar kirleniyor,dy? filtrenin hortumlaryny nasyl temizleyebilirim?Saygylar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2006 23:55
Ben bu hortumlardan ince bir tel veya sa?lam bir ip geçirip,ucuna bir miktar bez (içinden syky?arak geçebilecek kadar) ba?layyp geri çekiyorum.%90 oranynda temizleniyor.
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2006 00:27
Borunun içine bir pamuk tykyn, biraz ittirin sonra tazyikli su ile pamuk di?er taraftan kirleride alarak çykacaktyr, birkaç kez tekrarladyktan sonra tertemiz olur...
Saygylaryma...
tearaway 2006-5-2 0:28:16
Saygylaryma...
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2006 00:44
Arkada?ym bununla ilgili ben çok sorun ya?adym. sorun demeyimde sorun hakkynda çook u?ra?tym... Ama hiçte zor de?ilmi?... ?ofbenin ysysyny 50 dereceye ayarlyyorsun, hortumlary alyp do?ru banyoya... Du? fiskiyesinin fiskiye kysmyny söküp sycak suyu hortumun içinden akytyyorsun. Bunu 2-3 dakika yap. Hortum temizleniyor(kaba pisli?i)Yçinde kalanyda içinde sycak su kalacak ?ekilde alyyorsun içindeki su ile yere hortumu vuruyorsun. Tekrar içinden suyu akytty?ynda göreceksinki hortumun ilk günki gibi... ben bunu 2 haftada bir yapyyorum, filitre çyky?ymdaki tazik hiç dü?müyor...Bu i?lem benim 15 dk.'my alyyor. Hadi kolay geelsin
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2006 00:45
Büret deneylerde (genellikle titrasyon) kullanylan yakla?yk 50-60 cm uzunlukda 1-1,5 cm çapynda bir cam borudur. Bu büreti zaman zaman fyrçasyny sokarak temizlemek gerekir. Bunun içinde 70-75 cm uzunlu?unda 20-25 cm kylly geri kalany düz tel olan bir fyrça kullanylyr. Büret fyrçasy esnekdir ve deforme olmaz. Kir tutmaz ama kiri iyi çykaryr. Laboratuvar malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz. Eminönünde oldukça fazla var bu gibi yerler. Carregui 2006-5-3 0:46:40
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2006 11:36
Haftada bir dy? filtreyi temizliyorsan yanly? yapyyorsun demektir dy? filtre 2,3 hatta 6 ayda bir temizlenir diyenler var bunu ara?tyr. |