DIŞ FİLTREDEN ISITMA
Ben foruma üye olduğumdan beri hiç yazmadım. Çoğunlukla sadece d.i.y'leri okudum. Maşallah ansiklopedi gibi. Ben büyük bir akvaryum yapmayı planladığım ve parada çok olmadığı için, kullanacağım malzemeleri bir defa almak ya da yerine göre yapmak istiyorum. Bir ka çgündür şunu düşünüyorum. Bidondan dış filre yapacağım. Çünkü akvaryumumda estetik olmayan hiç bir şey istemiyorum. Bu bidon ikinci bir delik açıp Temizlenen suyu orada ısıtsam nasıl olur. Temiz su borusu 30-40 cm olacağındann ısı kaybıda olmaz. Fikirlerinizi alabilirmiyim lütfen ?.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Estetiklik ve bidon konusunda bende soru işaretleriyle size bakmaktayım. Bidondan dış filtre yapmayı denemiş birisi olarak;
Böyle bir görüntü kirliliği olamaz bidonu nereye koyacağını şaşırıyor insan. Çingene pazarı derler ya hani... O yüzden gidip adam gibi bir dış filtre aldım.
Düzenli dip cekimi ve su değişimi yapılan akvaryumda koku olmaz. Akvaryumunuzun üstü tamamen kapalı olmasın hava alsın sumpıda dolapta hava alacak şekilde dizayn yaparsanız kötü koku oluşmaz. 1 sene discus besledim şimdi deniz akvaryumum var 700 litre sump sistemi kullanıyorum benim akvaryumumda salonda ama birkere bile kötü bir koku oluşmadı. Saygılarımla.
Beni biraz (!) arattırdı ama sonunda buldum.