dış filtremdeki red tiger ramsthorn salyangozlar
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2011 16:33
2 ay önce bir arkadaşımdan damızlık boyda 20 adet red tiger salyangoz almıştım yunuslarımın oldugu akvaryumda üretmeye çalıştım olmadı yunuslarım salyangozları rahat bırakmadı sadece 2 tane kaldı bende onları ayırdım üretemedim diye biraz üzülmüştüm 2 ay sonra da dış filtremin temizlik zamanı gelmiş oldugundan dış filtremi temizlemek için açtıgımda içinde neredeyse damızlık boya gelmiş 35-40 adet salyangoz vardı . akvaryumda üretememiştim ama dış filtrede üretmiştim .yumurtalar dış filtreye kaçmış ve orda büyümüşlerdi .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2011 19:10
Filitrenin markasını merakettim?? :) Yeni bir salyangoz üretim tekniği geliştireceksiniz :) Ama duruma çok şaşırmadım. Forumda yine dış filitrede büyüyen discus konu olmuştu.
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2011 20:01
Filtrem jebo 839 20 tane damızlık salyongozun ürememesi tuhafıma gitmişti ama orda üremesi de aşırı tuhaf ama damızlık boya yakınlar ::))))))))))))))
gece şahini 2011-03-23 09:58:49
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2011 19:56
Evet sevindim ama ilk etapta akvaryum ortamında üretmek isterdim dış filtrede degil. üretemedim diye ayırdım ürettim ama daha önce dış filtrede üretmişim . gece şahini 2011-03-15 19:56:56
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2011 20:47
Selam,Erol kardeşim red tiger ramshorn üremesi çok iyi bir şeydir.Nerede ürerlerse üresinler!(üretmek için çaba harcadığımı düşünerek söylüyorum)büyük ihtimal bazı anaçlar yumurtalarını filtrenin emiş kısmına yakın yere bırakmıştır o yüzden filtrenin içinde çoğalmışlardır.Bence kaygılanacak bir durum değil,yakalayıp ayrı bir yere koyup orada yaşamalarını ve üremelerini sağlamanı tavsiye ederim...
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2011 10:51
Dış filtrede üretime devam daha önceki temizligimden kalan yumurtalar filtrede büyümüş hatta damızlık boya gelip
yumurta dökmüşler dış filtreye