Dış filtrenin taze çeşme suyuna etkisi deneyimim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dış filtreyi temizlerken musluk suyundaki klor bakterileri öldüreceği için musluk suyunda yıkamıyoruz, peki ya yeni doldurulmuş akvaryumdaki 500 litre klorlu su dış filtredeki bakterileri nasıl öldürmüyor?
Dış filtreyi temizlerken musluk suyundaki klor bakterileri öldüreceği için musluk suyunda yıkamıyoruz, peki ya yeni doldurulmuş akvaryumdaki 500 litre klorlu su dış filtredeki bakterileri nasıl öldürmüyor?[/QUOTE]
Dış filtreyi temizlerken musluk suyundaki klor bakterileri öldüreceği için musluk suyunda yıkamıyoruz, peki ya yeni doldurulmuş akvaryumdaki 500 litre klorlu su dış filtredeki bakterileri nasıl öldürmüyor?[/QUOTE]
Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz hiç aklıma gelmemişti. Doldururken havalanma ve çalkalanma ile klorun yaklaşık %70'i gidiyor,ve kalan %30 kloru bakteriler absorbe ediyor demekki.
Yazilan brcok seye katiliyorum.
Size kendi tecrubemi anlatayim.
8 ve 20 litrelik nanolardan sonra 85 litrelik tank yaptim ve kuruluma basladim. Bu iki minicik tanktan sonra akvaryum hobisinde sabrin kiymetini anlmis olmamdan dolayi toprak, kaya kok gibi duzenlemeleri yaptiktan sonra yeni tankima musluk suyunu doldurdum. birkac gun filtreleme dahi yapmadan suyun tankta dinlenmesini bekledim.
Daha sonra 20 litrelikteki dis filtremi bu tankima bagladim. Ayrica bu tankim icin yeni yaptigim dis filtreyi de bagladim. Bir iki gun bu sekilde calistiktan sonra 20'lik tankin filtresini geri aldim. (bu sirada 20'lik tankta selale filtre calisiyordu)
Boylece hazir filtremdeki bakterileri yeni filtreme asilamis oldum. Tabanda kullandigim toprak da ADA Amazonia ve ADA powersand oldugu icin zaten bakteri kulturunun olusmasi cok uzun zaman almayacakti.
Her neyse tankim kendi filtresiyle yaklasik 15 gun icinde hicbir canli olmadan calisti. Bu sirada icine bir adet karides yemini atmistim. 3-4 gun sonra mantarlasmadan cikardim.
15 gunun sonunda bitkilerimi ekledim. yine biraz zaman gectikten sonra da baliklarimi.
Ilk basta biraz nitrat fazlam vardi ve karideslerim olduler. Ama daha sonra duzenli su degisimleri ve biyolojik ortamin oturmasiyla hicbir canli kaybi yasamadim. Su anda kardinal, neon ve siyah etek tetralar, harlequin rasboralar, saeler ve karideslerim mutlu mesut yasiyorlar.
Ilk basta da bahsettigim gibi bence sabir bu iste cok cok onemli...
Selamlarimla.