Dış Filtreninizi Geliştirin
Eğer bir Eden 501 dış filtreniz varsa (orijinal makalede Eden 501 için anlatılanlar başka marka ve model filtreler için de uygulanabilir) performansının iyi olduğunu ve küçük tanklar için yeterli olduğunu söyleyeceksinizdir. Yine de tamamlayıcı hiç bir parçasının satılmaması bizi onları kendimizin yapmasına (DIY) mecbur bırakmaktadır. Yapacaklarımız geliştirilmiş bir yağ süzgeci ve CO2 enjektörü olacaktır. Bunlar küçük tanklarda CO2 difüzörünün kapladığı alandan kazanılmasını sağlayacaklardır.
Malzeme Listesi
1) Yumuşak hortum (yeşil)
2) Plastik boru (şeffaf)
3) Hava hortumu için birleştirici (şeffaf)
4) Filtre süzgeci (siyah)
5) L şeklinde konnektör (siyah)
6) T şeklinde konnektör (yeşil)
Aşamalar:
Takip edeceğimiz yöntem çok basit olmasına rağmen yine de su giriş süzgecinin kopan yaprakları filtre içine toplamaması için zikzaklı kesilmesi gibi bazı alanlara dikkat etmek gerekir. Düzenlemenin kendisi su seviyesini otomatik olarak ayarlayamayacağından yumuşak hortumu elle kolayca sizin ayarlamanız gereklidir.
Bitmiş Ürün
Su girişinin filtreye hava doldurmaması için su seviyesinin altında olması gerekir.
Üretim aşamaları aşağıda fotoğraflanmıştır:
*Creative Aquascape Union sitesinden alıntıdır, aşağıda orijinal linki verilen sayfadan tercüme edilmiştir:
http://www.cau-aqua.net/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=41
Bu çeviriyi özgürce dağıtabilirsiniz, değiştirebilirsiniz ve değiştirdiğiniz hallerini dağıtabilirsiniz. Çeviriyi yapan olarak ismimi korursanız sevinirim ama bu bir zorunluluk değildir.
Beğenenler: [T]170368,burakcel12[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bahsedilen filtre muhtemelen büyük akvaryumlar için değildir.
Saygılar..
Öncelikle elinize emeğinize sağlık çok faydalı bilgileri bizlerle paylaştığınız için. Fakat bende arkadaşın dediğine katılıyorum. Dış filtrenin emiş yerine çıkış noktasına bağlasak co2 yi orda çözülmesini sağlayıp tanka karışması bana daha mantıklı geliyor. Ben henüz bitkiye yeni geçmek üzereyim bu konuları araştırıyorum sanki bu sistem daha faydalı olabilir.
Eğer bir Eden 501 dış filtreniz varsa (orijinal makalede Eden 501 için anlatılanlar başka marka ve model filtreler için de uygulanabilir) performansının iyi olduğunu ve küçük tanklar için yeterli olduğunu söyleyeceksinizdir. Yine de tamamlayıcı hiç bir parçasının satılmaması bizi onları kendimizin yapmasına (DIY) mecbur bırakmaktadır. Yapacaklarımız geliştirilmiş bir yağ süzgeci ve CO2 enjektörü olacaktır. Bunlar küçük tanklarda CO2 difüzörünün kapladığı alandan kazanılmasını sağlayacaklardır.
Malzeme Listesi
1) Yumuşak hortum (yeşil)
2) Plastik boru (şeffaf)
3) Hava hortumu için birleştirici (şeffaf)
4) Filtre süzgeci (siyah)
5) L şeklinde konnektör (siyah)
6) T şeklinde konnektör (yeşil)
Aşamalar:
Takip edeceğimiz yöntem çok basit olmasına rağmen yine de su giriş süzgecinin kopan yaprakları filtre içine toplamaması için zikzaklı kesilmesi gibi bazı alanlara dikkat etmek gerekir. Düzenlemenin kendisi su seviyesini otomatik olarak ayarlayamayacağından yumuşak hortumu elle kolayca sizin ayarlamanız gereklidir.
Bitmiş Ürün
Su girişinin filtreye hava doldurmaması için su seviyesinin altında olması gerekir.
Üretim aşamaları aşağıda fotoğraflanmıştır:
*Creative Aquascape Union sitesinden alıntıdır, aşağıda orijinal linki verilen sayfadan tercüme edilmiştir:
http://www.cau-aqua.net/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=41
Bu çeviriyi özgürce dağıtabilirsiniz, değiştirebilirsiniz ve değiştirdiğiniz hallerini dağıtabilirsiniz. Çeviriyi yapan olarak ismimi korursanız sevinirim ama bu bir zorunluluk değildir.
[/QUOTE]