Discus üretim seti kuruyorum ( sehpa ozmoz filtre )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
harici ayak yaptırmak istemedim özellikle tecrübe yapmadım ama bozulmalarıyla uğraşmakta istemedim.
[/QUOTE]
İsmail bey, öncelikle ellerinize sağlık, güzel bir başlangıç yapıyorsunuz. Mesajınızda belirttiğiniz sıcak suyla ilgili bir durumumu söylemek istiyorum. Ozmoz membranlarının gözenekleri bildiğiniz üzere çok küçük ve bu nedenden ötürü sıcak suyla kullanılmamasına, kullanıldığı taktirde belli bir ısının üstünde erime yahut şekil bozukluğu yapıp gözeneklerin erken tıkanmasına yol açabileceğine dair bir yorum yahut yazı okumuştum. Dilerseniz bu konuda küçük bir araştırma yapın. Bu söylediğim kesin bir bilgimidir bilemiyorum ama böyle bir yazı okumuşluğum var .
[QUOTE=hedginger]Straforun altına mdf falan koymadan olurmu ?[/QUOTE]
Büyük kayalarla dekor yapılmadığı sürece sorun olmaz.
Ben dinlendirme tankı kullanmak istemiyorum musluktan direk kullanacağım. Yaz aylarında zaten ısıtmaya gerek yoktur heralde. Fakat kış aylarında aşırı soğuk olan suyun soğunu kırsa yeter sıcak değilde ılık derecede bir su elde edilse iş görür ılık suyun filtreye zararı olmayacaktır heralde.
Hava motoru
Elyaf
Sporaks yüzük
Pleksi
Hanna marka iletkenlik ölçer
Alınacaklar bunlar kaldı şuan için. Tavsiyelerinizi bekliyorumn. Ayrıca hava motoru ve sump motoru için en sessizi hangisidir. 450 lt ve 175 lt için sump ve hava motorlarında hangi özellekleri seçmeliyim.