Dıy Dip Süpürgesi Yapımı (Resimli)
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2011 16:21
Arkadaşlar resimdeki akvaryumumda fondaki biriken tortuları temizlemek için bu tür bir sistem planlıyordum fakat internette askı filtre gördüm, aynı teknikle çalışıyor ve daha komplike bir cihaz gibi, bir kafa motoru tankın üstünde duran kaba suyu basıyor süzülen su alttaki delikten geri boşalıyor tipik bir şelale filtre gibi, fiyatı da fena değil,
resimdeki kafa motorunun su emiş kısmına takacağımız bir hortumla akvaryum güzelce süpürebilir, bu filtreden kullanan oldumu üstteki hazneyi ve içini merak ediyorum aşağıdan gelecek tazyikle taşma vs. olmaz sanırım sadece elyaf doldurmayı düşünüyorum bu sebeple taşma olayı aklıma geliyor.
http://www.evcilal.com/Sobo-WP-2880F-Akvaryum-Ustu-Kizakli-Aski-Filtre,PR-1102.html
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2011 22:30
Araya ince bir elyaf tabakası konulsa nasıl olur?
Gayet pratik ve güzel bir sistem. Ama bu gerekçede yapıp yapmamak konusunda kararsız kaldım.
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 14:34
[QUOTE=Dark3n]Peki bu herhangi bir kafa motoru ile de olabilir mi ?[/QUOTE] Fazla debili olmayan iç filtre kafa motorlarının hepsine uygulanabilir.
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2011 16:11
[QUOTE=takilerkan]Tebrik ederim elinize sağlık fakat bitkili akvaryumlara uymaz dıye dusunuyorum
[/QUOTE]
Bitkili akvaryumlarda dip çekimi yapmamak daha iyidir. Zaten çokta gerek yoktur dip çekimine...
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2011 11:55
Ben yaptım çok teşekkürler resimleri ekliyorum bu arada hortum sürekli çıkıyodu bende bir toplu iğne alıp ateşte kızdırdım pense yardımı ile sonra soğumadan batırdım ikisinin birleşim yerine 2 tane bi üstten bi yandan Resimdeki akvaryum 50x26x35h dir:
Ayrıca hortum yerine 2 kat kadın çorabı geçirirseniz daha iyi olacağını düşünüyorum ama böle haftada bir %20 su değişimi yapanlara filanda yardımcı oluyorWerder25 2011-06-02 12:02:46
Ayrıca hortum yerine 2 kat kadın çorabı geçirirseniz daha iyi olacağını düşünüyorum ama böle haftada bir %20 su değişimi yapanlara filanda yardımcı oluyor
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2011 01:03
Semphatic eline, emeğine sağlık çok güzel bir tasarım olmuş.
Geçenlerde internetten görüntülü olarak dip çekimi kayıtlarını incelemiştim ve orada genellikle manuel çekimlerde kum pipeti denen basit bir plastik aparat (sizin tasarımdaki plastik şişe) kullanılıyordu. Kumu gayet güzel havalandırıyor, içindeki atıkları muntazam bir şekilde çekiyordu. Alıp deneyeyim dedim ancak sorduğum yerlerde yoktu.
Elimde de basit, sifon denilen aparattan var uç kısmındaki suyun ilk girdiği yer küçük ve kısa olduğundan kumu gayet rahat bir şekilde çekiyor ve amaca hizmet etmiyordu. Alacağım kum pipetini de bu kısma monte etmeyi düşünüyordum.
Başka nasıl çözüm üretirim derken evde eski bir elektrik süpürgesinin yarım metreden ziyade alüminyumdan uzatma borusu vardı. Aldım elime temizledim sifonun ucuna ekledim tam da sıkıca oturdu. Kendi kum pipetimi yapmış oldum. Dekorları çıkartıp daldırdım akvaryuma gayet güzel çalıştı kumu içine çekiyor havalandırıyor atıkları emiyor. Borunun içi dolmaya yakın kovaya akan kısımdaki hortumu parmağımla kapadığımda borudaki kum boşalıyor. İncelediğim kayıtlarda bu şekilde yapıyorlardı aynen taklit ettim. Bu şekilde boruyu kumun her yanında gezdirerek gayet güzel bir dip temizliği yapmış oldum. Kovadaki suyu boşaltırken gözlerime inanamadım kum hiç yok atık pek çok.
Lafı uzattım amma anlatacam kusura bakman ben bu uğraşta yeniyim :)
Sonra bu sistemi dış filtrenin akvaryumdan filtreye giden kalın boruya bir T dirsekli vana ile bağlasam nasıl olur diye düşündüm.
Bir daha ki dip temizliğine bu şekilde yapmayı planlıyordum Sayın Semphatic'in tasarımı ile karşılaştım çok beğendim en kısa sürede yapacağım ancak ben yine bu sistemdeki tahliye hortumunu filtrenin kalın borusuna T ile bağlayıp filtreye göndermeyi düşünüyorum ne dersiniz arkadaşlar?
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2011 18:24
Ben bu çalışmayı gördüğüm günden beri uygulamasını yapıyorum çokda memnunum model olarak gösterilen filtre önemli değildir yanlız elinizdeki iç filtrenin pet şişe ağızlarına tam uturmasını sağlayın yeterli olucaktır 1.5 litrelik pet şişe misal benim iç filtreme uyuyor ve cidden çok memnunum denemenizde fayda vardır bu tip bir sistemi bizimle paylaştığınız içinde ayrıca teşekkür ederim.