Dıy dolap için tahta kalınlığı
Merhaba.Yani kuracağım 120-130 lt'lik akvaryumum için dolabını kendim yapmak istiyorum.Malum öğrenciyiz.Acaba demir profil şart mı(çok pahalı)?Şart değilse 250 kilo taşıması için hangi tür malzeme(mdf,tahta...) ve ne kadar kalınlıkta kullanmalıyım?Boyamasını falan da ben yapacağım.Birde bu mdf'nin normal tahtadan farkı ne?Birde eğer olur derseniz sağlam olması için dolabın üstünün alt kısmına kiriş gibi koyacağım mdflerle falan sağlamlaştırmayı düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba çağatay bey;100x60hx40 ölçülerinde akvaryumuma ben kendim marangoz arkadaşımla beraber mdf den yaptık tabi iç ve arka taraflar tamamen 2 cm mdf den hiç korkum yok taş gibi.
Peki bu mdf'nin belli kalınlıkları mı var yoksa marangoz istediği şekilde mi kesiyor?Bide akvaryumun bindiği yer kaç cm kalınlıkta ve ortasında kaç tane dikme var?
Verniklenmiş hali
Şimdiden kolay gelsin Çağatay bey...
Ben yabanci siteden alıntı yaptim resimleri fakat burda sırf malzemeyi almaya kalkarsanız(mdf ve ahşap) yaklaşık 100 lira civari gibi bi rakam çıkar karşınıza.Praktiker-bauhaus gibi yerlerden almaya kalkarsanız 300 den aşağı paçanızı kurtaramazsınız.
Bunları kesmek için kullanılan aletler(Testere-matkap gibi) bu fiyata dahil değildir.Onların adet fiyati 45-50 lira gibi fiyat ve tahminen 4 alete ihtiyacınız var bunu yapabilmek için.
Mdf pilaka sı 100-110 olması gerek yanlış hatırlamıyorsam. .