DIY ev yapımı dondurulmuş ve kurutulmuş yem


OğuzhanÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 29/05/2011
İl: Denizli
Mesaj: 554
OğuzhanÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 12:28
ister kurutun (uzun sürer)ister dondurarak balıklarınıza ziyafet çektirin.Not:Kabizlığa iyi gelir galiba iç parazitleri söktürüyor bitkisel bir yemdir ama etde ekleyebilirsiniz cuzi miktarda)
Malzemeler(50 gr yem için donma ağırlığını bilmiyorum):
3 diş sarımsak
10 adet çok ince salatalık dilimi
istenen miktarda pepino( pepino yoksa  kavun kullanınız)
15 halka soğan
5-6 damla çörekotu yağı(bulamazsanız deepfix fishtavit kullanınız)
6 adet dut orta boy (yoksa sarı kiraz)
YAPILIŞI:
Hepsini bıçakla kıyın balıklarınızın yiyebileceği boyuta getirin.dondurun ve balıklarınıza verin


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karideskisehirÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 933
karideskisehirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 21:54

Bende uzun süredir yem yapımı ile ilgileniyorum. Dikkatimi çeken şu oldu, kimyasal olmadan kurutulursa bu yem, kuruma sırasında çok bakteri toplar. Çünkü içerisinde kuruma öncesi çürüyecek ürünler var. Mesela kavun ve sarı kiraz. Dondurularak kullanıma daha uygun geldi bana.

Daha önce dut ve kiraza rastlamamıştım. Yazdım bu ikisini de kafaya :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gurkoooÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/04/2011
İl: Izmir
Mesaj: 958
gurkoooÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 22:00
Yem kurutmayı denemiştim güneş altında önce suyunu salıyor acayip pis koku oluyor bozulma ihtimali çok yükseliyor.
En iyisi püre haline getirip yem kabına koyup dondurucuda saklamak
gurkooo2011-06-28 22:01:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OğuzhanÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 29/05/2011
İl: Denizli
Mesaj: 554
OğuzhanÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 00:40
Evet ben dondurarak verdim afiyetle yediler

Vermeyin lütfen berbat su berbat kokuyor konunun silinmesini istiyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaan.b.Çevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 614
kaan.b.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 00:59
Evde yaptığınız yemleri suya atincami suyu pisletti kökü yaptı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OğuzhanÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 29/05/2011
İl: Denizli
Mesaj: 554
OğuzhanÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 08:26
Konu geçmiş ama evet:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaan.b.Çevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 614
kaan.b.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2011 11:36

Ev yapımı yemler hakkında araştırma yapıyordum bu konunun linkini buldum o yüzden yazdım teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugurslmÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 273
ugurslmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2011 00:22
Kavun dut soğan yan yana gelince olacağı budur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Azraile_DavetÇevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 189
Azraile_DavetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 10:47
Evet ev yapımı suyu daha çabuk kirletiyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir