DIY yuva ve yumurtlama araçları
Her akvaryumseverin, balıklarına yuva yapması, yumurtlaması için kullandığı araçlar vardır. Bunların çoğu da kendi yaptıkları araçlar oluyor. Ben de, bazı tür balıkların yuva olarak kullanabilecekleri ve yumurtlayabilecekleri şeyler yaptım ve kullanıyorum. Arkadaşlara fikir vermesi için bunların fotoğraflarını yayınlamak istedim. Umarım yararı olur.
Daha çok, küçük ve yumurta döken balıklar için yapılmış yuvalardır. Bir tanesi ise, meleklerin yumurta dökmesi için yapılmıştır.
Bu yuva, toprak saksının altının kapatılıp yanından delik açılması ile yapılmıştır. Leleupilerin çok sevdiği bir yuva oldu.
Bu yuva da Leleupi, Calvus vb. türler için uygun bir çeşit. Porselen kupanın altını kapatıp önünden delik açarak yaptım. Bu delik, Calvus türü için daha ince ve uzun olarak yapılmalı.
Bu ise, kırık bir testi ile yuva olarak kullanılmak üzere yapılmıştır.
Bu yuva, yine porselen kupadan cüce vatozlar için yapılmıştır. Delik hem alttan ve hem de onların anatomisine uygun açılmıştır.
Bu da, meleklerin yumurta dökmesi için hazırlanmıştır. Küçük bir porselen fincanın üzerine 3 cm çaplı bir PVC boru ile yapılmıştır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu arada Taryk Abi eline sa?lyk, katkyn için tekrar te?ekkürler...
Saygylarymla...
[QUOTE=hakanbicer]Çok güzel olmu?,elinize sa?lyk,te?ekkürler.[/QUOTE]
Te?ekkürler Hakan Bey, be?endi?inize sevindim.
[QUOTE=mustafa kaya]arkadaslar sary prensesleride ürete bilecegimiz bi yuva biliyo musunuz biliyorsanyz lütfen resimli cvp verin[/QUOTE]
Mustafa Bey, Sary Prensesler yuva yapmazlar. Tabanda kayalaryn önünde veya altynda kumu kazyp hazyrladyklary yerlerde çiftle?irler. Kayalarla kovuklar yapmanyz yeterli olur.
[QUOTE=tearaway]Bu arada Taryk Abi eline sa?lyk, katkyn için tekrar te?ekkürler...
Saygylarymla...
[/QUOTE]
Senin de eline sa?lyk Ulvi. Bir faydam olabildiyse ne mutlu bana.
Latince Ady: Neolamprologus leleupi
Habitaty ve Anavatany: Tanganika Gölü'nün Kayalyk Bölgeleri
Beslenme Biçimi: Etçil
Davrany? Biçimi: Agresif
Kendi Türlerine Davrany?y: Orta Derecede Agresif
Üreme: 100-200 Yumurtayy Kovuklara Byrakyr
Sycaklyk: 26 ° - 28 ° C
En Fazla Büyüdü?ü Boy: 10 cm
Su Sertli?i: Çok Sert
pH: 8,6-9,1
Genel Yorum: Tanganyika Gölü'nün en sempatik
balyklaryndandyr. Onlary bir kayanyn veya yapra?yn altynda ters durmu?
olarak görebilirsiniz. Kayalyk alanlary çok severler, üretilmeleri
kolaydyr. Üremeleri için ortadan bir delik açylmy? testi akvaryuma ters
olarak koyulmalydyr. Siyah, mor, sary turuncu gibi renk varyasyonlary
vardyr. Tetra Bits gibi karotein orany bol yemlerle beslenirse sary
varyasyonlar da turuncu renk alyrlar. Koyu renkli kum üstünde
renklerini karartyrlar, renklerini tam gösterebilmeleri için açyk
renkli kum tercih edilmelidir.
Saygylarymla...
Çok güzel yuvalar yapmışsınız.
Papağan ve zebra çiklitler için nasıl bir yuva uygun olur.Resimli olursa sevinirim.
Saygılar...
Bu arda söylemeyi unuttum.Ben daha önceden zebralara yuva yapmıyorudum kendileri açık alana yapıyorlardı.Bir yerde kırık küp vs. olursa daha çabuk ürediklerini okumuştum.
Ömer Bey, amaç estetik olması değil, kullanışlı ve işe yarar olmasıdır. Bu araçlar üretim tankları için kullanan araçlar olarak meydana getirilmiştir. İyi günler.