Dovii, Zonatum, Trimac, Haitiensis, Fredy ve Diğerleri
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Aynısını daha önce ben de yazmıştım. Parası verildikten sonra bir şekilde bulup getiriyorlar. Önemli olan bizim sayıca yeterli seviyeye ulaşmamızdır. 20 farklı tür bile istesek bir şekilde bulur. Elbette hiçbir listede olmayan bir tür istersek kalabilir veya süresi uzayabilir ama normalde orada bulunabilen türler için temin etme durumu sıkıntılı olmayacaktır.
Diğer yandan, sipariş verirken zaten bulunabilen türler değil bulamayacağımız türlere odaklanmak gerekir ki attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değsin. Bir tek istisnası var. O da burada bulunsa da fazla olmayan bazı türlere yeni kan getirmek için balık istemektir. Mesela uygun fiyatla dişi red severum olursa almak isterim. Burada yok mu? Elbette var. Ama hadi deyince kimseden çıkmıyor. Olanlar da çiftleşme konusunda sorun yaşayabiliyor. Yeni kan yeni sağlıklı nesil anlamına gelecektir.
Listeler netleşsin, ona göre talepler belirlensin. Ardından resmi ithalat süreçlerinde bir kaç seçenek için yardımcı olurum. Emre gümrükçülerle bağlantıyı zaten ayarlıyor. Cenk direk görüşüyor. Geriye sadece talep edenler olarak diğer kişilerin katılımı kalıyor.
Red terror konusunu tekrar açmıyorum. Ancak red teksas olsa kimse hayır demez. Ana listedeki dovii, zonatum, vb zaten olacaktır. Geop. Geayi geçenlerde herkesin istediği bir tür diye oldukça konuşuldu. Apisto. Elizabethae gelsin diye herkes ithalatçıların gözünün içine bakıyor. Emre ve bir kaç kişi daha mızrak türleri konusunda kıvranıyor. Yani tür belirlemek çok zor değil.
Bundan sonrası süreçleri hayata geçirmektir. Haydi hep birlikte harekete geçelim.
Geop. Geayi geçenlerde herkesin istediği bir tür diye oldukça konuşuldu. Apisto. Elizabethae gelsin diye herkes ithalatçıların gözünün içine bakıyor. Emre ve bir kaç kişi daha mızrak türleri konusunda kıvranıyor. Yani tür belirlemek çok zor değil.
Bundan sonrası süreçleri hayata geçirmektir. Haydi hep birlikte harekete geçelim.
[/QUOTE]
Köksal abi burada küçük bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Elizabethae konusunda daha önce küçük bir araştırma yapmıştım bildiğim kadarıyla fiyatları biraz yüksekmiş ama getirilirse güzel olur. Elimde toprak yiyen olmasa ve yerim olsa Geayi bende düşünürdüm yoksa benimde istediğim türlerden biri. Hoplarchus psittacus (Yeşil papağan) bu türde rüyada konuşulmuştu bence bu türden de isteyen çıkacaktır.
Dün büyük Güney Amerika yırtıcılarından bu türün profilini ekledim umbee ile yakın akraba, büyük amerikan severler bence bu türüde beslemek isterler.
http://www.akvaryum.com/caquetaia_spectabilis_tatlisur_4_5538.asp#b
Josh'dan bilgi geldi
Hi, That’s OK. If you’re not ordering soon then I will put them for sale as I have had a lot of interest for these fish.
The certificates will be for the whole order, the certificate of origin is around £80 and health certificate will probably be about the same.
Regards, Josh
Özetle sonraki siparişinin elindeki balıkları tüketmesi ile bağlantılı olarak 1-2 aya kadar olacağını orijin ve sağlık sertifikalarının 80'er pound civarı olduğunu söylemiş yani toplamda 160 yapıyor ama biz her ihtimale karşı 200 pound diye düşünelim. Üstad Emre'nin söylediği gibi her 2 sertifikanın tek belgede bütün balıkları içerebileceği bilgisini de aktarmış.
Birde ben kendi şahsım adına ne zaman kutup ayılığına terfi edeceğimi çok merak etmeye başladım....
-4 Dovii
-4 Zonatus
Görkem
2 Dovii
2 Fredy
2 Umbee
4 Dovii
Önder
4 Trimac
Önder Güdücüler (Vieja)
5 Black belt