duboisilere artemia
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bülent Bey, istenirse yavruya da, yetişkine de verilir ve afiyetle yerler. Hatta sürekli tetra bitsle beslemek bile mümkün. Daha çabuk büyüyor, renklerini daha güzel sergiliyor ve daha çok yavru veriyorlar. Ancak protein verilerek büyüyen yavrularda ilerde deformasyonlar görülüyor ve daha kırılgan oluyorlar. Eğer amaç daha çok yavru alıp para kazanmak değilse ve beslediğimiz balığın sağlığı bizim için önemliyse, kesinlikle verilmemelidir. Aksi halde hızlı yaşa, genç öl durumu kaçınılmaz oluyor.
Saygılar,
Kendi deneyimimden birkaç şey söylemek istiyorum.İlk bemba yavrularımı artemia ile besledim kayıp çok azdı.İkinci partiyi sadece sera flora ile besleyince yavrulardaki kayıp sayım epey arttı.3. parti yavruları tekrar artemia ile besledim ve yine kayıp sayısı azaldı.Bence uzun aralıklarla hayvansal olmayan protenler verilebilir.
Kendi deneyimimden birkaç şey söylemek istiyorum.İlk bemba yavrularımı artemia ile besledim kayıp çok azdı.İkinci partiyi sadece sera flora ile besleyince yavrulardaki kayıp sayım epey arttı.3. parti yavruları tekrar artemia ile besledim ve yine kayıp sayısı azaldı.Bence uzun aralıklarla hayvansal olmayan protenler verilebilir.
[/QUOTE]Mustafa Bey;
Bence teziniz biraz şanstan ibaret.Bende bemba yavruları sadece bitkisel yemlerle besliyorum,inanın hiç kayıp yaşamıyorum.Bence kayıpların sebebi beslenmeyle alakalı değil,belki su değişimi veya başka birşeyde buna sebebiyet vermiştir.
Ama çok sık olmamak kaydıyla verilmesi herhangi bir soruna yol açmaz.
Ne yavrulukta ne de ileri de...
[/QUOTE]Mustafa Bey;
Bence teziniz biraz şanstan ibaret.Bende bemba yavruları sadece bitkisel yemlerle besliyorum,inanın hiç kayıp yaşamıyorum.Bence kayıpların sebebi beslenmeyle alakalı değil,belki su değişimi veya başka birşeyde buna sebebiyet vermiştir.
[/QUOTE] bencede su değişimi büyük etken olmuştur bu deneyimi bende yasadım zamanında su değisimi yavru için çok iideğil trop yavruları için tabii