Dünden Bugüne Frontosa...
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 19:55
Boyut (cm):100*50*60(h)
Kapasite (litre):300
Canlılar: 3d. 2e. Frontosa North Brundi, 1 Leopar vatoz
Malzemeler:,Jebo 838 dış filtre, Atman AT-9500 hava motoru, hava taşı, arka fon, 15 kg silis kum, kaya, pvc boru
Akvaryum Bakımı:Haftada bir %10 su değişimi
Kullanılan Yemler: Dainichi pro xl 3mm., Dainichi Color fx3mm, Dainichi veggie fx 3mm.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sera Aquatan,Prodac pH test, Prodac pH+ kullanıldı.
Kullanılmayan mevcut ilaçlar: Contra ichyto, Tetra medica, Vitamin B, Mikofish, Sera Bactopur direct tablet.
Fotoğraf:
backhere 2012-07-03 14:18:30
Kapasite (litre):300
Canlılar: 3d. 2e. Frontosa North Brundi, 1 Leopar vatoz
Malzemeler:,Jebo 838 dış filtre, Atman AT-9500 hava motoru, hava taşı, arka fon, 15 kg silis kum, kaya, pvc boru
Akvaryum Bakımı:Haftada bir %10 su değişimi
Kullanılan Yemler: Dainichi pro xl 3mm., Dainichi Color fx3mm, Dainichi veggie fx 3mm.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sera Aquatan,Prodac pH test, Prodac pH+ kullanıldı.
Kullanılmayan mevcut ilaçlar: Contra ichyto, Tetra medica, Vitamin B, Mikofish, Sera Bactopur direct tablet.
Fotoğraf:
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 20:34
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 03:50
Merhaba Bekir kardeşim,
Frontosaların çok güzel maşallah. Gerçekten bayıldım North brundilerinize bantları düzgün olmakla beraber sağlıkları yerinde gözüyor. Erkek Dişi oranı nedir? İleride sorun yaşayabilirsin diye düşünüyorum 300 Litre 7 adet Frontosa için çok az.. Tekrardan maşallah. Sağlıklı balıklar...
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2012 15:12
[QUOTE=Lake Tanganyika]Merhaba Bekir kardeşim,
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. 2 erkeği elden çıkaracağım bugün. Bazı balıkların anüs-vent kontrolünü yapamadım ama o 2 erkek çıktıktan sonra 1 erkek 4 dişi veya 2 erkek 3 dişi kalacak. (Bir balığın cinsiyetine vent kontrolüne rağmen karar veremedim.) 5 balık için yeterli bir hacim olur diye düşünüyorum. Sağlıklı Balıklar...
Yukarıda belirttiğim gibi bugün balıkları elden çıkarttım tahminen 1 erkek 4 dişi kaldı...
backhere 2012-06-22 23:03:27
Frontosaların çok güzel maşallah. Gerçekten bayıldım North brundilerinize bantları düzgün olmakla beraber sağlıkları yerinde gözüyor. Erkek Dişi oranı nedir? İleride sorun yaşayabilirsin diye düşünüyorum 300 Litre 7 adet Frontosa için çok az.. Tekrardan maşallah. Sağlıklı balıklar...
Saygılar...
[/QUOTE]Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. 2 erkeği elden çıkaracağım bugün. Bazı balıkların anüs-vent kontrolünü yapamadım ama o 2 erkek çıktıktan sonra 1 erkek 4 dişi veya 2 erkek 3 dişi kalacak. (Bir balığın cinsiyetine vent kontrolüne rağmen karar veremedim.) 5 balık için yeterli bir hacim olur diye düşünüyorum. Sağlıklı Balıklar...
Yukarıda belirttiğim gibi bugün balıkları elden çıkarttım tahminen 1 erkek 4 dişi kaldı...
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2012 21:54
Fotoğraflarınız bende açılmıyor maalesef, balıklarınızın boylarını merak ettim, 300 litre Frontosa için sorundur normalde, ancak litre hacmine göre hesaplandığında 1 erkek 3 dişi yaşayabilir. Tabi dişiler iyice boylanıp bölgeyi genişletme çabalarına girdiklerinde sizi üzebilirler, erkeği saymıyorum bile, sizin akvaryumunuzda gidişat nasıl?
Hiko 2012-06-27 22:00:48
Sağlıklı Frontasa'lar...
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2012 16:11
Yorumlarınız için teşekkürler. [QUOTE=Hiko]
Fotoğraflarınız bende açılmıyor maalesef, balıklarınızın boylarını merak ettim, 300 litre Frontosa için sorundur normalde, ancak litre hacmine göre hesaplandığında 1 erkek 3 dişi yaşayabilir. Tabi dişiler iyice boylanıp bölgeyi genişletme çabalarına girdiklerinde sizi üzebilirler, erkeği saymıyorum bile, sizin akvaryumunuzda gidişat nasıl?
[/QUOTE]
backhere 2012-07-03 14:16:43
Sağlıklı Frontasa'lar...
Sanırım sitede bir sorun var normalde gözüküyordu fotoğraflar. Şu an 3 dişi 2 erkek var. Şimdilik 300 litre yeterli geliyor. Sağlıklı balıklar...
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2012 23:28
Merhabalar Bekir bey.Tebrikler balıklarınız harika görünüyor.Allah nazarlardan saklasın.
bana linkte ki konuya balıklarınızı yavrudan büyüttüğünüzü yazmıştınız.Şimdi resimleri görünce daha da bir heveslendim.
Sizin akvaryumun hacmi konusunda fikrim yeterli olacağı doğrultusunda.Balıklarınız o hacimde o boya geldiyse doğru oranla sıkıntı olmaz bence.Zaten üreme başladığında neler olacak göreceksiniz.
Balıklarınızın yavrularını da görmeniz dileklerimle..
Saygılar...