Elektrik Kesilince Devreye Giren Pilli Hava Motoru
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2012 21:02
Akvaryumumun dekorunu değiştirdim arkadaşlar, kaya doldurdum, fotoğraflarını şu an yükleyemiyorum. En kısa zamanda yükleyeceğim. Pilli hava motorum da sorunsuz çalışmaya devam ediyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 22:45
Sizi tebrik ediyorum harika bir iş çıkarmışsınız sizden öğrenmek istediğim bu rölenin nasıl temin edileceği nerden satın alabiliriz ve isim olarak ne diyeceğiz bu parcayı bana ver derken ne diyeceğiz şimdiden ilginiz için tşk
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2012 20:03
Aklı başında bir elektrikçiden alabilirsiniz. 3 Pinli röle ve soket.Bir NO, bir NC kontağı olsun yeter.Bu tür
rölelerde COM, NO ve NC kontakları vardır, 2 no, 2nc olanı da var ama
gerek yok. 220 volt olmalı bobini. Farklı ebatta olanları var , tüm pilli
hava motorlarının içine sığmayabilir röleler, kaba olanları da var, benim kullandığım röle küçük,
hava motorunun içinde bir kısmı kesip sığdırabildim. İlla ki sığması da gerekmez, dışına da konabilir röle. Tabi ki elektrikten anlayan biri yapmalı, elektriğin şakası olmaz.
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 14:51
[QUOTE=selcuk_21]
Sizi tebrik ediyorum harika bir iş çıkarmışsınız sizden öğrenmek istediğim bu rölenin nasıl temin edileceği nerden satın alabiliriz ve isim olarak ne diyeceğiz bu parcayı bana ver derken ne diyeceğiz şimdiden ilginiz için tşk [/QUOTE]
Sizi tebrik ediyorum harika bir iş çıkarmışsınız sizden öğrenmek istediğim bu rölenin nasıl temin edileceği nerden satın alabiliriz ve isim olarak ne diyeceğiz bu parcayı bana ver derken ne diyeceğiz şimdiden ilginiz için tşk [/QUOTE]
Elektronikcilerden temin edebilirsiniz ismi 220v çift kontak role (yanlız adam yanlış vermiş olmasın diye aldığınızda sayın 2 uç bobin için 3 uç da motora toplam 5 uç olmalı 5 uçlu ise almalısınız eğer 4 uçlu ise sakın almayın çünkü bu işe yaramaz)
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2012 01:20
Selam arkadaşlar ama bu role yi satıcıya tam anlata bileceğim marka model seri no. felan yazarsanız sevinirim en ufak olanın tabi ki bulamıyorum da sağ olun
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2012 20:09
Her yerde aynı markayı bulamayabilirsin ama küçük olmasında fayda var, küçük bir röle olsun da marka farketmez hem illaki bendeki kadar olması yani hava motorunun içine sığdırmak da gerekmiyor illaki, hava motorunun dışına da konabilir, ama dışına konacaksa röle mutlaka soketli olmalı ki ucları açık olmamalı elektrik çarpamasına karşı.
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2012 12:10
[QUOTE=engn_bzkrt]Selam arkadaşlar ama bu role yi satıcıya tam anlata bileceğim marka model seri no. felan yazarsanız sevinirim en ufak olanın tabi ki bulamıyorum da sağ olun [/QUOTE]
Ya elektronikciye gidin 220v çift kontak role diyin verir ayrıca şu merdiven sensörlerinden de çıkıyor ama tek kontak mı çift kontakmı bilmiyorum isterseniz bakıveririm bende vardı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2012 00:40
Güzel bir paylaşım olmuş, kendi adıma teşekkür ederim.
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2012 15:14
bunun yerine kesintisiz güç kaynağu (ups) denen aletten alırsanız aynı sistemi elde edersiniz ups ler markadan markaya değişiyor ama ortalama bir ups elektrik kesildiğinde 2 gün elektrik sağlayabilir.
bendeki ups bu.markası tunçmatik.
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2012 16:45
Pilli hava motorları genelde çok sesli çalışır, siz düz elektrikten kullandığınızda da aynı sesi yapıyormu?