elektrik kesintisi
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2008 15:13
Arkadaşlar şuan evimde yaklasık 3-3.5 saattir elektriklerin olmadığını öğrendim.Dış filtrenin çalışmamasından dolayı büyük bir sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.Bana yol gösterebilirmsiniz?Eve gidip balıkları çıkarmalımıyım hemen?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2008 15:18
Oda sıcaklığını sağlarsanız ve akvaryumun yanlarını straforlar kaplarsanız ısı kaybını bir nevze önlemiş olursunuz.Havayıda pilli hava motorlarıyla sağlayabilirsiniz.3-4 saatlik havasızlıktan bir şey olmaz.En önemlisi ısıyı düşürmeyin.
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2008 15:21
[QUOTE=kralbosna]Oda sıcaklığını sağlarsanız ve akvaryumun yanlarını straforlar kaplarsanız ısı kaybını bir nevze önlemiş olursunuz.Havayıda pilli hava motorlarıyla sağlayabilirsiniz.3-4 saatlik havasızlıktan bir şey olmaz.En önemlisi ısıyı düşürmeyin.[/QUOTE]
Sıkıntı hava değil,dış filtre.Bilindiği üzere bakteri ölümleri sıkıntı verebiliyor balıklara.
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2008 17:17
O zaman dış filtreyi temizleyin ne yapalım temizlik işinide aradan çıkartmış olursunuz,ısı sorununuda oda sıcaklığı uygunsa bişey olacağını sanmıyorum yada yeterli bi kabın içerisine sıcak su ilede olabilir.Hava işinide küçük bi kab yardımıyla akvaryumun içindeki suyu şelalendirerek bi nebze olsun fayda sağlayacaktır.Sağlıklı balıklar bu önerilerimi sizde pekala biliyorsunuz ve evde olduğunuzu düşünerek söyledim..
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2008 19:01
Hiç bir şey olmaz 3 saatten. Ben Temmuz ayında yeni eve taşınmıştım, inşaat elektriği olduğu için evin şartelleri atıp dururdu. Eşim ve ben çalıştığımız için evde kimse olmuyordu gidip şarteller kaldıracak. Biz sabah kapıdan çıkarken atardı. Akşam geldiğimizde şartelleri kaldırırdık. Bu süre zarfında ne hava motoru ne de filtre çalışırdı. Beklemeden dolayı zehirlenme vakası görmedim ve çok şükür hiç bir kaybım yok. Bekleme süresi de yaklaşık 12-14 saat arası . 3 saatten bir şey olmaz