Elma salyangozu yavrusu mu, başka bişey mi ?
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 02:41
3 4 gün önce bir tane elma salyangozu aldım. Bugün su da bir bulanıklıkla birlikte elma salyangozuna benzer minicik bişey gördüm. Resmini koyuyorum, nedir sizce. Bulanıklıgın nedeni bunlar olabilir mi ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 02:52
Merhaba. Bitkiler ile gelen istenmeyen salyangozlara benziyor. Eğer öyleyse size tavsiyem akvaryumu istila itmeden akvaryumdan çıkartmanız..
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 03:21
Çok teşekkürler.
Tüh ben de salyangozumun yavrusu sanmıştım :( Mumkun degil mi?
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 04:01
Malesef..
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2011 18:53
Bu elma salyangozu değil bende vardı hatta çok hızlı urüyorlar ama şöyle birşey diyebilirim ben özellikle akvaryuma atmıştım. Çünkü fecei şekilde yosun yiyorlar ama çok uremeye başlayınca imha yoluna gittim ensonuda akvaryumu komple temizleyp yok etme yoluna gittim :D
Bu arda resimdede görüldüğü gibi salyangozunuz baya bi ureme eylimine başlamış uzerindekide yavruları :D
Bu arda resimdede görüldüğü gibi salyangozunuz baya bi ureme eylimine başlamış uzerindekide yavruları :D
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 00:52
[QUOTE=Caqrı_06]Hemen çıkart üzerine tuz at
Varda daha araştır.
[/QUOTE]
Hoş bir şaka değil,salyangozlarda canlıdır,bunu unutmayalım.
Varda daha araştır.
[/QUOTE]
Hoş bir şaka değil,salyangozlarda canlıdır,bunu unutmayalım.
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2011 21:40
Büyük ihtimalle ingilizcede pond snail olarak geçen adi salyangoz.Aslında çok güzel canlılar.Suyun içine-çoğunlukla camlara-yumurtluyorlar.Yani sayılarını dengede tutmanız mümkün.Ama kesinlikle elma salyangozu değil.
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2011 17:36
Bu salyangozu biliyorum. Önlem almazsan akvaryumu çok yakında saracaklardır. Bence akvaryumunu iyi gözlemle başka salyangozlarıda görebilirsin. Üremelerini engellemek mümkün değil. Size önerim. Biran önce 4 adet katil salyangoz temin edip akvaryumunuza koymanızdır. Aksi takdirde bunlardan kurtulmanız oldukça zor olabilir, hatta akvaryumun yeniden kurulumunu yapmanıza sebep olur.
akgun-balik 2011-01-24 17:37:41