En çabuk(Zebra)
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2007 13:24
Zebradan en çabuk nasıl yavru alabilirim?Kesin yavru alabilmem için dişi erkek oranı en fazla kaç olmalıdır?
Cevaplarınızı bekliyorum.
SAYGILAR
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2007 18:53
1 çift eş beyaz zebra yeter.Bu arada çabuk yavru alamassınız.İyi bakıyorsanız 25 günde 25-150 arasında yavru alabilirsiniz.Saygılar,,,
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2007 21:11
Ahmet bey zebralar tek eşli hayvanlardır. Eş tuttuklarında 20 gün ila bir ay arası sıklıkta çiftleşirler. Eş tuttuklarını kesin anlarsınız, küp vs. varsa içine kum taşırlar, yoksa kumu kazarak(şantiye tarzı) yuva yaparlar.
Saygılarımla...
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2007 21:16
[QUOTE=efendy06]Ahmet bey zebralar tek eşli hayvanlardır. Eş tuttuklarında 20 gün ila bir ay arası sıklıkta çiftleşirler. Eş tuttuklarını kesin anlarsınız, küp vs. varsa içine kum taşırlar, yoksa kumu kazarak(şantiye tarzı) yuva yaparlar.
Saygılarımla...
[/QUOTE]
Bir yanlış anlaşılma olabilir,içine kum taşımazlar kum çıkarırlar sanırım bunu demek istediniz...
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2007 21:23
Cenk bey doğru tespit. Yazım yanlışımı bilgi eksiği olarak nitelendiren arkadaşlar birazcık örnek alsınlar sizi. İçine taşımazlar kumu, genelde içinden taşırlar.
Saygılarımla...
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2007 21:40
Yavru sayısına gelince bazı durumlar hariç(mantarlaşma,yumurtaların yenmeye başlanması vs.) anne zebra 50-60 adet yavru çıkarır.Ama bu annenin boyutuna bağlıdır max sayı olarak 400 bile duyduk bu forumda.
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2007 14:19
Ben zebralardan 2 defa yavru aldım. Yavruların sayısı 150 kadardı. Baska balıklarda bu annenin büyüklüğüne baglı. 1 yasındaki bir zebra genel olarak 100 kadar lavra döker. Tabi hepsini kurtarmak mümkün olması çok zor çünkü yumurtaların bazıları mantarlasıyor...
olgi 2007-05-21 14:30:29
Lütfen imla kurallarına uyunuz.