En dayanıklı Tropheus
Tropheus beslemeyi düşünüyorum.Daha önce hiç bu tür balık bakmadım.Merak ettiğim bu türün en dayanıklı,kötü koşulları tölare eden varyasyonu hangisidir.10-15 adet yavru alıp öyle bakmayı düşünüyorum.Bu konuda uzman arkadaşlardan yorum bekliyorum.Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tropheusların dayanıklılık konusunda hepsi birbirinin aynıdır. Tropheuslar sanıldığı gibi hassas balıklar değil. Sadece bitkisel yemleme yapılmadığında hassas olurlar. Bunun dışında Tanganyika'nın güçlü ve sert alg kazıyıcılarıdır.
Tropheusların dayanıklılık konusunda hepsi birbirinin aynıdır. Tropheuslar sanıldığı gibi hassas balıklar değil. Sadece bitkisel yemleme yapılmadığında hassas olurlar. Bunun dışında Tanganyika'nın güçlü ve sert alg kazıyıcılarıdır.
Aslında yerli üretim olanlar ithal olanlara nazaran memleketin suyuna alışkın olduklarından daha sorunsuz yaşayabilirler.Alışma devreleri önemlidir.İlk 15 gün strese ve beslenmeye dayalı bloat olma riskleri bulunur.
Tropheus'a başlangıçta daha uysal bir tür olan Duboisi ile başlanabilir.
Hayırlı olsun şimdiden.Varyasyon olarak şu dayanıklıdır diyeceğimiz bir tür yok.Ama Taylan beyin dediği gibi yerli üretim balıklar daha dayanıklı olurlar.En sakin olarak bilinen duboisi başlangıç için tavsiye edilebilir.Saygılar.