erkek albino cüce yumurtaları dışarı çıkardı.
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2009 18:16
Arkadaşlar benim akvaryum da sadece malavi yavrusu var 200 kadar ama 2 cm civarı. Akvaryum 250 litre. 3e 2d albino cüce vatozum var. İkisinin karnıda aynı zamanda şişti. Sonra birisi yumurtladı yumurtaları gördüm. Ertesi gün ikinci balık yumurtayı bırakmak istedi erkekde ilk dişini yumurtalarını dışarıya bıraktı. Yumurtalar toplu halde yerde duruyordu bende yavruluga aldım havada veriyorum acaba yavrular yaşarmı. Daha önce başına böyle bişey gelen var mı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2009 23:35
Valla benim cüce vatozlar daha önce yumurtaları yiyordu bende yumurtaları almaya başladım kuluçka makinasına koyuyordum ve yavrular normal cıkıyordu yumurtadan..deneyebilirsin..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2009 10:30
ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. yumurtaları yavruluga koyduktan bir gün sonra üst tarafta kalan yumurtaların mantarlaştıgınıı farkettim. galiba malawi yavroları yumurtaları tırtıklamışlar. sonuçta 17 kadar yavru yumurtadan ayrıldı. şuandada 5 tanesi kaldı digerleri mefta. kaç gün sonra tekrar yumurtlarki dişilerim. bide iki veya üç erkek var. dişilerin ikiside büyük erkege yumurta dökmek istiyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2009 02:08
NOrmal olarak büyük erkekle çifleşmek isterler baskın olan odur... en fazla 2 hafta sonra döker yumurtalarını tekrar ama iyi besle..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 13:58
Erkek Vatoz'un yumurtaları dışarı atmasının sebebi, diğer yumurtlamaya hazır olan balıkla da çiftleşmek istemesi sonucu gerçekleşmiştir. Baskın olan erkek vatozunuz bu, diğerlerine fırsat vermiyor. Bu göstermiş olduğu performans bitkin düşmesine ve ölmesine sebep olabilir. Çünkü yumurtalara bakarken düzgün beslenemezler. Yumurtaları koyduğunuz yavruluğun zeminine bir miktar akvaryumunuzun zemininde bulunan kumdan koyun. Başka balıklar yavruluğa vurduğunda yumurtalar zarar görmemiş olur. Yumurtaların mantarlaşmasını önlemek için yavruluğu sirkilasyonun olduğu noktaya koyun, iç filtreden örneklersek iç filtrenin verdiği oksijenin bitim noktasına koyun, oksijen yumurtayla temas etmeyecek şekilde. Oksijen temas ederse yumurtaları yakar, sudaki ince oksijen yeterli olur. Bir diğer noktada mantarlaşan yumurtalar cımbız yardımıyla yumurta topluluğundan alınmalıdır, bunun sebebi mantarlaşmış yumurtaların diğer yumurtaların da mantarlaşmasına neden olmalarını önlemektir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2009 18:29
Bende yavruluğa aldım babayla birlikte ama babası 19 tanesini yedi 1tanesi kaldı oda 2 cm oldu .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir