Erkek C.T ile Dişi V.T
Arkadaşlar 40 litre hacimli akvaryumumda bir adet VT dişisi vardı. Yanına bir tane Crown tail erkek aldım. Dişiyi 15X15X15 lik tül yavruluğa koydum. Birbirlerini görüyorlar, ben Bettalarımı çiftleştirmek istiyorum. Acaba sürekli birbirlerini görmeleri sorun olur mu? Erkek sık sık dişinin yanına gelip kabarıyor. Ayrıca akvaryum yan camları ayna gibi sürekli kendini görüp kabarıyor bunlar sorun olur mu? Akvaryumda 250 Lt/H lık bir filtre var fakat fıskiye aparatıyla akıntıyı yok denecek kadar düşürdüm. Bettaların dışında bir vatoz ve bir komando çöpçüm var. Onlara pek ilişmiyorlar. Sineklikle akvaryumu 2 ye ayırmayı düşünüyorum. Fakat sürekli birbirlerini görmeleri sorun olur mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Öncelikle forumdaki beta üretimiyle ilgili makaleleri okusanız böyle bir soru sormak zorunda kalmazdınız ama beta üretmek istiyorsanız.
1)Akvaryumunuzda kum vs. tabanı kaplayan malzemelerin olmaması gerekli yoksa erkek beta yere düşmekte olan yumurtaları toplamakta zorlanabilir.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dişinin bir sorunu var dibe batamıyor:) batıyor sonra kuyruğu yukarda yukarı doğru çıkıyor tekrar.
arada bir enine çizgisi oluyor ama çiftleşme döneminde olması gerektiği söylenen gibi dikine çizgiler olmadı hiç.