Erkek frontosa yumurtaları yedi
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2009 20:39
4 yıldır bende olup yavrudan büyüttüğüm 1e 4d frontosa akvaryumum var. Akvaryum 400 lt başka balık yok. Erkek 25 cm dişiler 16-22 cm arası , en büyük dişi 5 kere yumurta alıp en çok 7 gün tutuyor sonra malesef kayıp oluyor diğer dişilerimde 2 - 3 kez yumurta aldı ve sonuç aynı oldu. Düz akşam ise yaklaşık 60-70 tane yumurta döken bir dişinin bütün yumurtalarını erkek çiftleşmek yerine yedi. İlk defa böyle bir şey yaptı. Acaba bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana bir yol gösterebilirmi , daha önceki çiftleşmelerdede erkek görevini yapmamış olup dişilerde bunu hissettikleri içinmi belli süre sonra yumurtaları yutuyorlardır ve erkek bu sefer niye böyle yapmış olabilir.
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2009 21:03
Slm bugibi durumlarla genellikle su değerlerin uygun olmaması halinde karşılaşılır.Koşullar uygundeğil ise yumurtalar olgunlaşmayacağı için iç güdüsel olarak yumurta yeme eğilimindedirler.Su değerlerini kontrol etmiyorsanız en kısa zamanda kontrol edin.
Bunun yanında akvaryumunuzda yeteri kadar saklanma yeri yoksa kuluçkadaki dişiyi rahatsız edip yumurtaları çalan balıklar olabilir.
Eğer su değerleri uygun çıkarsa tecrubelerime dayanarak tahmin ediyorum erkek önceki yumurta alan balıklarıda rahatsız edip yumurtaları yemiş olabilir erkek balığı yakın takibe almanızı öneririm ,bu durumda erkeği değiştirmekten başka bir seçeneğiniz görünmüyor saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2009 21:43
Erkeğinin ağzını kontrol ettinmi dikkatlice , tutuyor olabilir. Eğer eşleşme anında ani ürkecekleri bir durum oldu ise erkekte yumurtaları topluyor ve dişilerden daha kararlı bir şekilde koruyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2009 21:55
Erkek afiyetle yedi yumurtaları zaten dişiyi hep kovaladı , hiç çiftleşme hali almadı ve agresif birşekilde yumrurtalara ve dişiye saldırdı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2009 13:04
Bencede gökhanbeyinsöylediği gibi erkeğinizi daha önceden yavru tecrübesi olmuş bir erkekle değiştirmenizi öneririm.
Akvaryuma ilk koyduğunuz anda 1-2 gün camla bölünmüş bir bölmede durursa hem akvaryumu tanına olanağı olur.
Hemde diğer balıkların onu tanıma olanağı olur.
Kuluçka evresine girmiş dişileride akvaryumu camla ayırmak suretiyle bir separator hazırlamış olursunuz.
Hem dişi bulunduğu ortamdanayrılmadığı için bir stres yaşamaz, hemde diğer balıkların saldırısına uğrama riski % 0 a inmiş olur.
Yavrularını o bölmede istediği güne kadar ağzında taşır, saklanma yeride mevcutsa yavruları orada bırakır.
Hem doğalyöntemden yavru sahibi olmuş olursunuz, hemde dişiniz stres altına girmez.
Ama bu bölmede mutlaka oksijen kaynağı ve saklanma bölgesi bulunması şarttır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir