Erkek Leleupi Mavileşme
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2008 13:46
Erkek portakal leleupimde 2 gündür kafasında mavileşme gözlemledim.Zaten aldıgımda tam portakal renginde değildi rengi açık sarı-beyaz gibiydi.Acaba kırma olabilir mi?Kırmaysa leptosoma gibi bir ırkla eşleşme sonucu olmus olabilir mi?Yoksa leleupinin baska türümüdür?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2008 23:45
[QUOTE=isik]Erkek portakal leleupimde 2 gündür kafasında mavileşme gözlemledim.Zaten aldıgımda tam portakal renginde değildi rengi açık sarı-beyaz gibiydi.Acaba kırma olabilir mi?Kırmaysa leptosoma gibi bir ırkla eşleşme sonucu olmus olabilir mi?Yoksa leleupinin baska türümüdür?[/QUOTE]
quala 2008-12-21 23:47:08
Çok uzman olmamakla beraber; bunun normal bir durum olduğunu düşünoyorum yani sarı prenseslerdede kafada renklenme daha doğrusu ortam ve stres ten ötürü bu tip durumlar olabiliyor, sizin mesajınızı okuduktan sonra bende erkek balığımda böyle bir durum farkettim
ağızlarının siyahlaşması stres ve cinsel olgunluk durumlarında oluyor malum mavileşmesi bir ışık oyunu yada doğasından oldunu düşünoyurum.
Yani sarı rengi oluşturan pigmentlerin beynimize oynadığı bir oyun olabilir sarı prenses örenğini bu yüzde verdim.
Zemin malzemeniz ne renk?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2008 17:47
Dediğiniz gibi kafasının uc kısmı simsiyahtı sonradan mavileşme gözlemledim.Zeminde midye kırıgı var.Hafif sarı renkte açık renkli bir kum yani leleupiye uygun .Ayrıca balık cok agresif nedeni çiftleşmek istiyor olması mıdır?
Teşekkürler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2008 19:29
[QUOTE=isik]Dediğiniz gibi kafasının uc kısmı simsiyahtı sonradan mavileşme gözlemledim.Zeminde midye kırıgı var.Hafif sarı renkte açık renkli bir kum yani leleupiye uygun .Ayrıca balık cok agresif nedeni çiftleşmek istiyor olması mıdır?
[/QUOTE]
Teşekkürler..
yapı olarak hırçın balıklar size başımdan geçmiş bir olaydan bahsedeyim;
Damızlık dişim öldüğü gün başka bir damızlık aldım ve onu oyle bir hırpaladıki geri vermek zorunda kaldım eş tutana kadar kalabalık beslenmelerinde (dişilerin hırpalanmaması açısından) fayda var su an bende 9 tane var.Dişinin görevi yumurtladığındada bitmiyor yuvadan sadece yem yeme amaçlı olarak çıkabiliyor yoksa yine hırpalıyordu bendeki erkek umarım aklınızdaki duruma faydası olmuştur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2008 19:58
Ertan bey;
Erkek leleupim eş tutmuştu.Hatta yavru bile verdiler.Tamam dedim bunlar eş tuttu.Sürekli yavru vermeye baslarlar.Yavrular yüzmeye başladı.Ne olduysa dişi ve erkek arasında kavga yaşanmaya basladı.2. gün eve geldiğimde dişiyi cok fena hırpalanmış şekilde buldum.Ayrı bi tanka yerleştirdim ama 2 gün sonrada dişiyi kaybettim.Dediğiniz gibi çok fazla dişi koymakta fayda var.
Bilgileriniz için teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir