Erkek Leleupi Sürekli Saldırıyor
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 10:49
Arkadaşlar,
80*35*50h Akvaryumda 2d1e Calvus 2d1e Leleupi var. Erkek Leleupi dişilerin sürekli vücutlarını ısırıyor. Kur yapıyor diyeceğim böyle sert kur olmaz. Dişilerin vücutlarında yaralar olacak.
Akvaryumda Yeterince Kayada var fakat sürekli bir didişme halinde.
Birde ilk kez Tanganyika besliyorum. Leleupi erkeği normalmi sizce?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 10:57
Herhalde balıktan balığa değişiyor.Bana da almadan önce çok sert balıktır dişisine vurur dediler ama benim erkek çok sakin sadece arada bir dişiyi seçtiği testiden uzaklaştırıyo.Seçtiği testiye vatoz da dahil diğer balıkları yanaştırmıyo.Ama öyle vurma falan yok benim erkeğim yapmıyor.
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 13:18
Ben bu balığa 1 ay tahammül edebilmiştim... Balıklarımın böyle huzursuz olması beni de çok huzursuz eder... Allah size sabır versin...
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 15:07
Sebebi sayları olabilir, akvaryum büyüklüğü olabilir, ortam ısısı, ışığı, ortamdaki diğer balıklar, erkek dişi oranı, saklanacak yerler vs. her şey olabilir. Sadistlikten değil. Sadece yumurtlama dönemine kadar dişileri sürekli kovalarlar, dişi ancak hazır olduğunda erkek yanlarına yaklaşmasına izin verir. Bence ortamdaki dişi sayısı oran olarak bir hayli artırılmalı... Saygılarımla...
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 21:59
70 cm lik standart akvaryumda leleupi maceram aynı sebeplerden dolayı 2 ay sürdü. Erkek sürekli dişiyi hırpalıyordu. Yanlarına eklediğim dişilerde sonucu değiştirmedi. Ben bunu 2 ihtimale bağlıyorum :
1) Akvaryumun boyutu : 70 cm lik standart akvaryumum tahmini 30-40 lt kadardı. (sizin de durumunuz pek farklı değil)
2) Balıkların eş tutması : Eş tutmuş, düzenli yavru veren uyumlu çiftlerde durum farklı olabilir.
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2007 10:57
[QUOTE=hakan16]Benimki de ağzını açtığı zaman böyle oluyo ama sonra düzeliyo.Sizinki takılı kalmış heralde[/QUOTE]
Gülme komşuna gelir başına diye boşuna dememişler Hakan bey.
Geçmiş olsun . Umarım kalıcı değildir..
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2007 11:24
Ümit bey akvaryumunuz leleupiler için oldukça küçük, dişilerin kaçıp saklanacak yerleri çok az kayalar bile olsa peşindeki balıkları atlatmaları zor, keza leleupiler atletik ve akrobatik yüzücülerdir, kısa mesafede süratli manevra yapabilirler, erkeklerde bu özelliklerini sonuna kadar kullanırlar, Leleupi için 300 lt ve üstü olursa daha sakin ve huzurlu bir akvaryumunuz olur, benim 300 lt de bile bazen dişiler öyle bir bunalıyorki sudan atmaya çalışıyorlar kendilerini arada bir ...
tolgao2000 2007-07-04 11:25:02
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2007 11:39
Evet Tolga Bey bugün benim erkek leleupiminde başına geldi aynı durum.Balık ağzını açıyodu geri kapatıyodu.Şimdi ise açık kaldı ağzı resimdeki gibi.Elime alıp düzeltebilir miyim?