ev yapımı ısıtıcı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Düşük hacimde de besleyeceğiniz balıklar ısıyı ne denli tolere eder? Ve düşük hacimde ısı değişimi daha hızlı olacağından balıklara yarardan çok zarar sağlarız.
Ama tekrar söylüyorum kurulu bir akvaryumda bu yöntemi denemeyin yarardan çok zarar getirir.
Ben balık olarak japon balığını düşünmüştüm.Akvaryum zaten 22 derece gibi bir sıcaklıktaysa kavanozu atmanıza gerek yok.Malum kış günündeyiz.Isıtıcısı olmayanlara mesela kış günü sıcaklık 10 dereceyi buldu akvaryumda gündüzleri akvaryum sıcaklığı 20 derece olsun gece aniden 10 dereceye düşerse kavnozu akvaryumun dibine koyarak gündüz sıcaklığıyla eşitleriz.Zaten su ısısı 20,22 derecelerdeyse suyu ısıtmaya gerek yok.Tabi japon balığı açısından.Benim yöntemim en fazla 50 litrelik akvaryumlar için siz 500 lire gibi büyük bir akvaryum alırsanız ısıtıcıda alırsınız.
Ben balık olarak japon balığını düşünmüştüm.Akvaryum zaten 22 derece gibi bir sıcaklıktaysa kavanozu atmanıza gerek yok.Malum kış günündeyiz.Isıtıcısı olmayanlara mesela kış günü sıcaklık 10 dereceyi buldu akvaryumda gündüzleri akvaryum sıcaklığı 20 derece olsun gece aniden 10 dereceye düşerse kavnozu akvaryumun dibine koyarak gündüz sıcaklığıyla eşitleriz.Zaten su ısısı 20,22 derecelerdeyse suyu ısıtmaya gerek yok.Tabi japon balığı açısından.Benim yöntemim en fazla 50 litrelik akvaryumlar için siz 500 lire gibi büyük bir akvaryum alırsanız ısıtıcıda alırsınız.
[/QUOTE] Mehmet bey en iyi sizde bi ısıtıcı alın gözünüz arkada kalmasın bir iş seyahatine gitmek icap olur komşuya anahtar vermek zorunda kalırsınız yem atması için kim uraşır kavonaza yada pet şişeye sıcak su koymaktan .Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
hatta bence akvaryuma koyduğun kavanozun dahi yok ve bunu kendin bile denememişsindir..yazmak için yazıyorsun :)
Bir gün istanbula yolun düşerse bana uğra..sana benim fazladan ısıtıcıyı vereceğim..sözzz..ama sen de o kavanozun içi dolu gel..turşu , konserve fln..:) ciddiyim.