evde kara kaplumbağası beslenebilir mi ?
2 gün önce piknik yaptığımız yerde avucumun içinden küçük tahminimce 4-5 santim boyunda bir kaplumbağa buldum. çok tatlı bir yavruydu ve hoşuma gitti annem gilin itirazlarına rağmen eve getirdim. şuanda bir kutuda duruyor. içine biraz toprak ve bir miktar taş koydum. birazda marul attım. acıktığında yesin diye. şimdi üstatlarıma soruyorum bu kaplumbağayı beslememde bir sakınca var mı ? (hem hayvan açısından hem benim açımdan) eğer olmaz derseniz kaplumbağayı tekrar doğaya bırakacağım olur derseniz biraz daha büyütüp onun tatlılığının tadını çıkartıcam :D
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
kaplumbagalar yavrularina hiç bir zaman bakmaz buna dikkat edin. Evde kaplumbaga beslenmez 20 cm e ulastiginda hiç bir teraryum ona yeterli gelmeyecektir ve bahcede beslenmesi sart.
Bir kere bilmeden yorum yapan arkadaşlar var. kara kaplumbağalarının hiç bir üyesi ebeveyinlik yapmaz annesi bir çukura yumurtalarını bırakır, çukurun üstünü örter ve bir daha yavrularından haberi bile olmaz. 20 cm bile değil kaplumbağa en fazla 10 cm olduktan sonra zaten ben doğaya bırakacağım onu büyüdükçe tatlılığı kalmayacağını tahmin ediyorum şimdilik arka bahçemizin bir bölümünü çtel örgü ile çevirsem orada bakabilir miyim acaba
Doğadan herhangi bir hayvanı almak yanlıştır.
Evde kara kaplumbağası beslenir mi sorusunun cevabı ise evet beslenir. Belirli bir boya kadar imkanınız olduğu sürece ona uygun tereryum yaparak besleyebilir, sonra bahçede yada doğada yoluna devam edebilirsiniz.
Alıntı Resimler;
Bir kere bilmeden yorum yapan arkadaşlar var. kara kaplumbağalarının hiç bir üyesi ebeveyinlik yapmaz annesi bir çukura yumurtalarını bırakır, çukurun üstünü örter ve bir daha yavrularından haberi bile olmaz. 20 cm bile değil kaplumbağa en fazla 10 cm olduktan sonra zaten ben doğaya bırakacağım onu büyüdükçe tatlılığı kalmayacağını tahmin ediyorum şimdilik arka bahçemizin bir bölümünü çtel örgü ile çevirsem orada bakabilir miyim acaba
Hmm demekki okadar sene kolaylik bolluk içinde yasayacak ve biranda onu zorluga iteceksiniz. Hayvana yazik ayrica kara kaplumbagalar hastalik geçirdiginde su kaplumbagalarina göre çok daha agir geçirirler. Beslenebilir ama beslemeden önce iyi bir arastirma yapilmali.
Anlatabildim umarım...