F0 Tropheuslarda son zamanlarda neler oluyor.?
Firma Web Adresi ;
http://www.cj-aquarium.com
Firma Bilgileri ;
CJ Aquarium
C. Janicki
Friedhofsweg 12
32609 Hüllhorst-Schnathorst
Germany
Telefon : 05744-920752
Telefax : 05744-920754
E-mail : CJ_Aquarium@t-online.de
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tropheus eskiden daha hızlı satılıyordu, artık "piyasası" bitti sayılır(para gözünden bakanlar için), zaten ticarilerin indirimleri birbirleriyle delicesine rakabetleri hem bunun sebebi hem sonucudur, kendi bindikleri dalı kestiler, hoş okadar tropheus ülkeye gelmese ne kaybederiz, hiç bişey.
He sen niye beslemiyosun derseniz vakitden dolayı, yoksa içim gidiyor her yer kampanya olmuş zaten, 50 60 liraya f0 balık olmuş, vay arkadaş:)
Yine tüm yazılanlara okudum ve yazmamak için direndim ama tine yazdım. Çok çok haklısınız bundan 1 yıl önce 8/10 cm ilangi F0 200 küsürlü rakamalra satılırken şuanda 75/100 tl lere bulmak mümkün budan bir çok sonuç çıkar.Bundan bi kaç ay önce biri deseydiki piyasa düşecek hatta yarı yarıyadan fazla düşecek kimse inanmazdı. Ama rant kavgası işi bu hale getirdi. F0 balık alacaklar bence birkezdaha herşeyiyle iyi düşünmeliler. Bildiğim bazı şetler var ama burada ne paylaşabilirim nede bu doğru olyr. Sadece F0 alırken iyi düşünün derim.
F0 tropheusa 70tl vereceğime oturmuş bir tropheusa 100tl veririm daha iyi.Çünkü F0 balık hep risk ,pimi çekilmiş bomba gibi ne zaman patlayacağı bilinmez..Bu fiyatlarda satılan F0 lardan da şüphe ederim.
F0 tropheusa 70tl vereceğime oturmuş bir tropheusa 100tl veririm daha iyi.Çünkü F0 balık hep risk ,pimi çekilmiş bomba gibi ne zaman patlayacağı bilinmez..Bu fiyatlarda satılan F0 lardan da şüphe ederim.
[/QUOTE]Tabiki koloni yapısı oturmuş balıklar daha iyidir ama f0 balıklar da hernekadar otrumuş koloni de olsa yer değiştirdiğinde yada yolda giderken bilşeyler olabilir. Tropheus beslemeye niyet eden adam bu riskleri göz önüne almalı. Ben balıklardan şüphe etmem çünkü herzaman gelen balıklar yine sattıkları, sadece rekabetten fiyat kırdılar. Hafta sonu ben istanbuldaki balıkları gördüm, zaten sorduğum fiyatlar bunlar değildi, yani indirim sonradan olmuş.
Yeni balık alacaklar için güzel fırsat, ama önceden 120 liralardan 0 alanlara haksızlık olduğunu düşnüyorum. Şahsi kanaatim bu yönde.
Yine tüm yazılanlara okudum ve yazmamak için direndim ama tine yazdım. Çok çok haklısınız bundan 1 yıl önce 8/10 cm ilangi F0 200 küsürlü rakamalra satılırken şuanda 75/100 tl lere bulmak mümkün budan bir çok sonuç çıkar.Bundan bi kaç ay önce biri deseydiki piyasa düşecek hatta yarı yarıyadan fazla düşecek kimse inanmazdı. Ama rant kavgası işi bu hale getirdi. F0 balık alacaklar bence birkezdaha herşeyiyle iyi düşünmeliler. Bildiğim bazı şetler var ama burada ne paylaşabilirim nede bu doğru olyr. Sadece F0 alırken iyi düşünün derim.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
2ci noktada hobiciyle ithalatçı balığı arasında tabiki bazı avantajlar ve dez avantajlar vardır, bu ayrı bir mevzu ama tihalatçıdan almanın da çok avantajları var, bikere balığın daha önce hastalanmadığını ve bactopur yemediğini biliyorsunuz, 50 tane 100 tane belki 300 tane balık arasından seçiyorsunuz, başkasının seçtiği balığa mahkum değilsiniz yani.
[/QUOTE]Arakadaşlar benim söylemeye çalıştığım firmaların jar etmemeleri değil bu işi hayra yapmıyorlarya illaki kar edecekler. Benim dikkati çekmek istediğim nokta 3 ay önce 180/150 gibi rakamlara satılan balıklar 3 ay sonra 70/80lere düştü bu 3ayda ne değişti de fiyatlar yarı yarıya düştü.