Fanus kuluçka
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 00:22
Konuya başlamadan önce fotoğraflar için herkesten özür dilerim su metilenli olduğu için net çıkmadı.
Çoktandır kullandığımız bir sistem havalı ve su tepkili kuluçkalardan daha çok verim aldık.Bunu sizlerlede paylaşmak istedim.
Forumda biraz araştırdım buna benzer bir konu bulamadım.Eğer varsa ve görmediysemde hem konu güncellenmiş olur :)
Kısaca düzeneği anlatmak istiyorum.
**Şelale aparatlı olan iç filtrelerin şelale aparatını kullanarak yada 16mm çaplı içme suyu borularına 5-6 tane delik deliyoruz.Delik olan kısımlara ''hava hortumlarının ek nipellerinin gireceği kadar'' deliyoruz.Borunun diğer kısmınıda tamamen boru tıpasıyla yada sikilonla güzelce kapatıyoruz.
Zaten ihtiyacımız olan 2 yada 3 su çıkışı olan delikler.Diğer fazladan açtığımız deliklerde iç filtrenin debisini düşürüp motoru yakmamak için(Eğer filtrenin debisi kendiliğinden düşerse bu açıkta kalan delikleri küçük vanalarla kapatabiliriz.)
***Bu Fanusa girecek deliklerde vana yerine ek nipel kullanmanızı tavsiye ederim vananın tıkanma riski çok yüksek.
***2 olarak dikkat edilmesi gereken kullanacağımız hava hortumu.
--Hava hortumunun silikonlu olmaması lazım tıkanma riski çok yüksek(tıkanınca su akışı düşüp yumurtaları çevirmez oluyor).Özelliklede fotoğraftaki gibi metilenliyse 24 saat demeden hortumlar tıkanıyor.
***3. olarak dikkat etmemiz(fotoda görünüyor)gereken filtre çıkışından delikli şelale aparatının arasındaki mavi bahçe hortumu.
***3. olarak dikkat etmemiz(fotoda görünüyor)gereken filtre çıkışından delikli şelale aparatının arasındaki mavi bahçe hortumu.
--fanusla iç filtre arasında biraz mesefa olmalı.Mesafe olmalı ki fanustan çıkan kesesi yeni bitmiş yavrular iç filtreye kapılmasın.
***4. fanusun üst kısmını ince delikli telle kapatma gereği duymadım çünkü sürekli fanusa yavru takviyesi oluyor.Kesesi biten yavru hemen akvaryumdan çıkıyor.
--Akvaryumdan çıkan yavruyu en geç 1 gün sonra akvaryumdan almak gerek acıkan yavru fanustakilere saldırabiliyor.
EN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONU
KESİNLİKLE FANUSUN OLDUĞU KULUÇKA AKVARYUMUNUZA YEM ATMAYIN İÇİNDEKİ YUMURTALAR ÇOK ÇABUK MANTARLAŞIYOR.
Diğer kuluçkalara göre daha çok verim aldık. En kısa zamanda su metilensizken yeni fotoğraf ve video eklemesi yapacağım.
Bunlarda kuluçkadaki yumurta ve keseli yavrular.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2012 18:47
Sisteminiz çok güzel olmuş size önerim fanusun üst kısmında balıkların hemen deilde biraz geç çıkabilmesi için fanus deliğini daraltmanızı öneririm balık biraz daha yüzebilir hale gelince araştırmacı ruhu ile biraz küçük olan delikten çıkar bu deliği konik yaparsanızda tekrardan yumurtaların yanına girme ihtimali azalır sistemizizi görünce çok beğendim kendimce daha iyi olabileceğini umduğum önerim bu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2012 18:51
Üretimhanede kullandığımız için içine hergün 500-600 yumurta koyuyoruz.O yüzden kesesi bitmeye yakınken yavrualrın çıkması lazım.Hergün içinden düzenli olarak çıkan yavrualrı sifonlayıp yavru akvaryumuna koyuyoruz. Tek batın yavru konulacak olursa dediğiniz şekilde daha uygun olur tabi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2012 02:38
Güzel bi düzenek. Bende yeni yapacağım hobihaneye tamirci25 abimizin de dediği gibi biraz daha yüksek bi kavanoz koyarım herhalde
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 21:47
Arkadaşlar benim bir fikrim var olur mu bilmiyorum yine böyle fanus ve içine yavrularımızı koyduk üstüne ince bir çorap koyup akvaryumun içine salsak nasıl olur yavrular ölür mü ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir